Lifestyle / Stiri / Video

Red Phantom & Chiron Noire, super-eroii luxului (video)

Red Phantom sau Chiron Noire – aproape că îți poți imagina un fel de Batman v. Superman al super-eroilor luxului auto. Sigur, unul singur poate câștiga bătălia exclusivității…

Să o luăm în ordine alfabetică, deci începem cu Bugatti Chiron Noire. De fapt, avem chiar doi Chiron Noire – Sportive și Élégance. Evident, producătorul din Molsheim nu s-a gândit o clipă la Cavalerul Întunecat al benzilor desenate. În schimb, a observat cu siguranță entuziasmul cu care a fost primit modelul unicat „La Vioture Noire”. Și a venit cu o posibilă continuare modernă a tradiției clasicului Type 57 SC Atlantic (1936-1938).

Ambele, atât Chiron Noire Sportive, cât și versiunea Élégance se joacă cu nuanțele de negru. Primul are un exterior negru mat, în timp ce al doilea unul negru cu fibră de carbon expusă. Chiar și emblema dintr-o singură bucată de argint sau noile jante „Charactère” nu fac decât să sporească efectul de contrast. Iar interiorul este la rândul său la fel de Chiron Noire. Cele două versiuni vor fi livrate începând cu anul viitor, iar totalul general va fi de doar 20 de exemplare.

Red Phantom îl bate pe Chiron Noire

Virtual, desigur – și mai ales la capitolul exclusivitate. Aceasta deoarece Red Phantom va rămâne de-a pururi un exemplar unicat, creat cu dragoste de constructorul britanic pentru a se auto-omagia la împlinirea celor 115 ani de existență. Le vom trece cu vederea acest exces de orgoliu. Și nu din alt motiv decât faptul că Red Phantom va ajunge la licitație. Una caritabilă, pentru fundația RED de luptă împotriva virusului SIDA. Deci sperăm ca Red Phantom să devină cel mai costisitor RR al anului 2020! 



Și ar avea motive – unele din ele cât se poate de evidente. Cum ar fi exteriorul uni Magma Red. O nuanță la fel de unicat precum Red Phantom. Și dotată cu cinci straturi de vopsea. Ah, iar ultimele conțin particule de cristale… Puse în valoare de finisarea manuală ce a durat câte cinci ore per strat de vopsea! La fel de impresionant este și interiorul. Unul finisat în Arctic White cu accente Mugello Red. Nimic nu este la voia întâmplării acolo! Nici deja clasicul Starlight Headliner, ale cărui 1600 de elemente de fibră optică adoptă și ele aceeași temă stacojie… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*