Stiri / Video

100 de ani x 100 de copaci Bentley (video)

Bentley a sărbătorit cei 100 de ani ai săi într-un mod inedit. A plantat 100 de copaci în jurul sediului de la Crewe. Și nu orice fel de puieți, ci specii native de pe insulă. Și toate sunt folosite pentru interioarele modelelor sale de lux.

Bentley a început sărbătoarea celor 100 de ani încă din 2018 – iar acțiunile dedicate centenarului nu par să fie încheiate. Cel mai recent, compania a plantat 100 de noi puieți – din specii diferite – în cadrul premiselor istoricei sale fabrici de la Pyms Lane. Acțiunea a coincis cu „National Tree Week” din Marea Britanie și este parte integrantă din eforturile de sustenabilitate ale companiei.



Nu suntem siguri că cei 100 de noi pomi – fructiferi, dar și din alte specii – vor compensa utilizarea lemnului de esență nobilă în cabinele modelelor sale de lux. Bentley măcar promite că toată materia primă pentru furnirurile sale – parte integrantă din moștenirea sa – este obținută din surse sustenabile. Dacă ar fi plantat câte 100 de copăcei pentru fiecare specie utilizată în procesul de fabricație… atunci i-am fi bănuit mai aprins de intenții nobile!

100 de Bentley, 50 de Nissan

La Nissan intențiile sunt cât se poate de clare. Compania japoneză a prezentat designul final al seriei limitate GT-R50 by Italdesign. Noi am mai vorbit despre acest supercar – însă acum toate detaliile sunt cunoscute. În special cele mai importante – designul oficial și data primei livrări. GT-R50 by Italdesign nu sărbătorește 100 de ani ca Bentley. Ci doar 50 – de GT-R și Italdesign. Deci, în total, tot 100.



Oricum, fiecare exemplar va cost mult peste costul inițial de 990.000 de euro – posibilitățile de personalizare sunt cât se poate de vaste. Și vor deveni vizibile la Geneva, în 2020, atunci când va fi expus primul exemplar de client. Iar Nissan a ținut să ni le demonstreze încă de acum, pornind de la cel mai simplu element – nuanța caroseriei. Pe noi tot ne interesează mai mult V6-le twin-turbo de 710 CP și 780 Nm. Așa suntem noi, căutăm pricină din orice… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*