Stiri / Video

Ho, ho, ho, un Crăciun EV-Fericit (video)

Ho, ho, ho, să avem cu toții un Crăciun EV-Fericit. Cu multe daruri sustenabile și chiar cu un Nissan Leaf pe post de tradițional Brad de Crăciun. Și cu multă atenție, dacă porniți la drum, să utilizați cauciucurile potrivite.

Constructorul japonez ne urează un pic mai altfel un Crăciun EV-Fericit. Și anume, cu ajutorul unui Leaf din a doua generație convertit în Brad de Crăciun. Și este unul sustenabil – nu doar că ajută la oprirea tăierii puieților de brazi care împodobesc atâtea sufragerii pentru ca peste doar câteva zile sau săptămâni să ajungă la gropile de gunoi. Leaf-ul s-a împodobit cu o mulțime de becuri LED, toate luminând cu ajutorul energiei produsă chiar de automobilul complet electric.



Cum este posibil? Cu ajutorul miracolului – nu doar de Crăciune EV-Fericit – care dăinuie tot timpul anului. Este vorba despre energia produsă de sistemul de frânare regenerativ. Conform Nissan, un șofer care conduce aproximativ 17.700 km pe an ar putea produce nu mai puțin de 744 kWh de energie verde. Iar acestea este echivalentul a 20% din energia consumată de o gospodărie normală, tot pe parcursul unui an de zile.

Crăciun EV-Fericit, cu pneurile adecvate

În plus, mai avem câteva statistici pentru cei pasionați de rânduri și coloane. Cei 744 kWh de energie mai pot însemna și 266 brazi împodobiți cu câte 700 de lumini, aprinși timp de o oră. Sau 297 de cuptoare electrice gata să pregătească masa de Crăciun. Sau 744 de televizoare care prezintă filmele preferate de sărbători timp de 5 ore. Suficient pentru un Singur Acasă și un Die Hard, clar! Iar 10.783 de case cu câte 1000 de luminițe LED ar putea străluci și ele în noapte…

Iar pentru cei care petrec un Crăciun EV-Fericit pe drum, vă recomandăm să plecați în călătorii doar cu pneurile adecvate. Demonstrația, una dintre cele mai exacte din ultimul timp, vine de la canalul de YouTube al „Tyre Reviews”. Jurnaliștii săi au plecat tocmai în nordul Finlandei pentru a se bucura de avantajele oferite de complexul de încercări „Test World”. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*