Lifestyle / Stiri / Video

Lambosurpriza de Crăciun

Lamborghini apreciază la modul sincer marii săi fani. Nu este doar un slogan bun de pus pe un perete sau în vreo publicație. Este un fapt. Iar ce a făcut anul acesta, rivalizează cu „Miracolul de Crăciun”.

Compania din Sant Agata Bolognese se află în permanență în căutarea celor care iubesc marca Lamborghini și o dovedesc chiar și atunci când nu spun asta. Oare cum ar fi să te trezești într-o dimineață și să găsești în garaj mașina visurilor tale? Ar fi ceva tare, nu? Cel mai bine pot spune asta Sterling Backus din Erie – Colorado (SUA) și fiul său de 12 ani Xander (oare face vreo referire la Xander din Triplu X?). Cei doi se joacă de mai mulți ani jocuri video pe calculator iar puștiul este fascinat de Lamborghini. În toate jocurile, el alege Lamborghini Aventador. Noi îl înțelegem de ce. Dar totuși, poate că ar fi putut alege și altceva. Dar toată pasiunea asta l-a dus pe micul Xander la o întrebare sinceră, senină, așa cum numai un copil poate să o adreseze:

Tată, am putea construi un Lamborghini?

Oricine aude întrebarea aceasta, fie că este adult sau copil, are un moment de recul. Nu și Sterling. El s-a gândit două secunde și a zis „hai să încercăm”. După mai multe variante de a porni acest proiect, a început să creioneze și să scoată la imprimantă 3D piesele necesare mașinii. Cu greu au început să producă elementele de caroserie necesare. Au urmat pași anevoioși și multe, foarte multe eșecuri. Dar, încetul cu încetul, proiectul lor începea să prindă contur. Familia, prietenii și cunoștințele îi spuneau lui Sterling că este o nebunie. Dar energia lui Xander îl îndemna să continue. Și a continuat.

 

Premiu pentru pasiune

Nu se știe cum și în ce fel, cei de la Lamborghini au aflat despre americanul care construiește în propriul garaj un Lamborghini Aventador pentru fiul său de 12 ani. Impresionați de gestul bărbatului, Automobili Lamborghini au decis să facă un gest rarisim. Astfel, în dimineața zilei de Crăciun, băiatul a găsit în garajul familiei un Lamborghini Aventador S adevărat, alimentat și gata de drum. Tatăl său l-a luat imediat la plimbare pe fiul său, străbătând frumoasele șosele din Statul Colorado. Schimbul a fost, oarecum, echitabil. În schimbul modelului pe care-l construiseră în garaj la o imprimantă 3D, au primit mașina reală pentru o perioadă de timp. Compania producătoare nu a precizat cât timp le va fi împrumutată mașina. Pe de altă parte, constructorul a precizat că nu dorește să încurajeze în niciun fel producția de elemente constructive contrafăcute, dar apreciază pasiunea celor doi pentru modelel mărcii italiene.

Lamborghini Aventador are un motor V12 cu benzină ce dezvoltă 770 CP din 6,5 litri. Transmisia este dotată cu o cutie de viteze automată cu 7 trepte și două discuri de ambreiaj. Are tracțiune integrală permanentă iar performanțele dinamice sunt pe măsură: demarajul 0 – 100 km/h se obține în 2,8 secunde iar viteza maximă ajunge la 350 km/h. Desigur, tatăl copilului nu va fi foarte încântat de consumul de peste 18 litri la suta de kilometri, în condus economic. Dar, serios acum, dacă ai avea un Lamborghini Aventador cu plinul făcut, cât de economic ai conduce? De comandat, poți să-l comanzi și în România, de aici.

Lamborghini-Aventador-Craciun-04

Picture 1 of 21

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*