Stiri

718 GTS 4.0, plăcere Porsche în format Cayman / Boxster (video)

718 GTS 4.0 este noul marker genetic pentru gemenii Cayman / Boxster, dezvoltat în clinica sportivă Porsche, locația Stuttgart. Obiectiv, plăcere (ne)vinovată la volan, cu motor central.

Ghiciți ce se naște dintr-un „tată” 718 Spyder și o „mamă” 718 Cayman GT4: noul cuplu de gemeni atomici 718 Cayman GTS 4.0 și 718 Boxster GTS 4.0. Ambele primesc energia părinților – sub forma aceluiași motor boxer de patru litri, în șase cilindri . Cei 400 CP sunt suficienți pentru a demara de la 0 la 100 km/h în doar 4,5 secunde. Iar viteza maximă nu este deloc de neglijat, la 293 km/h.

Adevărați „atleți”, noile modele 718 GTS 4.0 au parte de senzații clasice, datorită transmisiei manuale cu „doar” șase trepte. În plus, ambele modele adoptă sistemul de evacuare sport cu două țevi și control dinamic de pe Spyder și GT4. Iar șasiul promite propriile experiențe senzoriale. Cu Porsche Active Suspension Management (PASM) standard, și 20 de mm în minus la garda la sol. Dar și cu Porsche Active Drivetrain Support (PADM). Sau Porsche Torque Vectoring (PTV) cu diferențial spate mecanic cu alunecare limitată.

718 GTS 4.0, altfel – dar la fel

La nivel stilistic, noile versiuni se deosebesc foarte subtil de restul modelelor Cayman și Boxster. Au jante de 20 inch de culoare negru satinat. Detalii întunecate și contrastante pe caroserie: pe buza spoilerului, admisie de aer complet neagră pe șorțul frontal Sport Design, faruri și stopuri sau pe bara de protecție spate redesenată. Iar interiorul este scăldat în Alcantara, carbon și piele neagră. Opțional, însă doar opțional, există și o altă culoare de accent: Carmine Red sau Chalk.

Și pentru că sunt copiii timpurilor moderne, modelele 718 GTS 4.0 sunt ultra-tehnice. Standard există Porsche Communication Management (PCM) cu touchscreen de 7 inch, precum și pachetul Sport Chrono. Acesta din urmă include aplicația îmbunătățită Porsche Track Precision. Acum, ca mici genii sportive, ele sunt și ultra-costisitoare. În România, pornesc de la 86.360,68 euro cu TVA (Cayman) și 88.390,82 EUR. Și vor fi disponibile de la sfârșitul lunii martie, la timp pentru dezghețul de primăvară. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*