Stiri / Video

Lexus merge GX Overland la Montreal Auto Show (video)

Lexus a prezentat conceptul GX Overland pentru ediția 2020 a Montreal International Auto Show. Dar și o serie de idei de transport complet năstrușnice pentru momentul în care vom ajunge să locuim pe Lună.

Lexus explorează noi teritorii la început de 2020. În primul rând, cât se poate de real, se apucă de mers în sălbăticie. La americani – și canadieni, că doar au destule chestii de explorat – e mare pasiune cu „overlanding-ul”. Adică iei auto din dotare, îl încarci cu chestii de camping și apoi pleci departe de civilizație. Perfect pentru deconectarea stresului cotidian. Și o mega-sursă de bani pentru producătorii de accesorii. De unde și interesul OEM-urilor – Lexus în acest caz. 



Lexus GX Overland Concept a fost creat chiar de către divizia canadiană a producătorului japonez. Totul a pornit de la un „umil” 2020 GX 460 Executive Package, deci luxul este asigurat din start. Apoi au sosit jantele întunecate dual-tone, skid plate-urile și pragurile din oțel. Plus componentele de suspensie și kit-ul de înălțare de la Icon. Ah, să nu uităm nici de pneurile off-road de la Toyo. Interiorul pare nemodificat – are piele roșie și neagră. Ce-ai mai putea să vrei? Un sistem de entertainment – bifat și el, pentru locurile din spate!

GX Overland, peisaj selenar

GX Overland, dacă va fi produs în serie, ar putea întâlni propriul peisaj selenar. Însă este pregătit – piesa de rezistență se află pe acoperiș. Ea este formată dintr-un ansamblu compact care cuprinde un cort desfășurabil și alte câteva accesorii interesante. Este vorba despre o tendă, pentru zilele însorite. Și un duș compact, pentru momentele de după drumețiile intense.

Colegii de la Lexus USA, în schimb, erau preocupați de aventuri ceva mai îndepărtate. Stiliștii companiei au pregătit, pentru revista de cultură Document Journal, propriile idei cu privire la conținutul unui „Lunar Design Portfolio”. În cadrul acestuia designeri și arhitecți din întreaga lume au fost invitați să-și imagineze cum vom trăi atunci când vom coloniza satelitul natural al Pământului. Și Lexus a decis să-și imagineze cum ne vom mișca pe-acolo… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*