Stiri / Video

SSC Tuatara, hypercar-ul cu geneză intensă (video)

SSC Tuatara este exemplul perfect de tenacitate al sectorului min-producătorilor auto exotici. S-a născut după o călătorie extrem de anevoioasă. Însă, de acum totul ar trebui să fie ceva mai simplu… Și, mai ales, rapid!

Există atâtea mici companii auto care se luptă pentru supraviețuire și pentru a-și îndeplini visul. Drept pentru care ne bucurăm să vă prezentăm poveștile lor de succes de fiecare dată. Una dintre ele este cea a casei SSC North America și a modelului lor Tuatara. De SSC ați mai auzit în trecut. Pe vremea când se numeau Shelby SuperCars Inc. Sau pe când SSC Ultimate Aero încă mai deținea recordul Guinness pentru viteză maximă – înainte de a fi detronat de Bugatti Veyron Super Sport.



Așadar, ADN-ul este cât se poate de semnificativ. Iar SSC nu a ales întâmplător numele Tuatara. În Noua Zeelandă, aceasta este o reptilă. Una recunoscută în patrimoniul mondial drept animalul cu cea mai rapidă evoluție a ADN-ului. Sigur, evoluția modelului SSC Tuatara a fost mult mai lentă. A fost prezentat pentru prima oară la Concursul de Eleganță de la Pebble Beach din 2011! Însă abia în 2020, la „Philadelphia Auto Show”, a fost livrat primul exemplar de client.

SSC Tuatara, reptila aero de șosea

Un hypercar care se respectă este modern indiferent de era în care este produs. Nici o grijă, cu un design realizat în colaborare cu Jason Castriota, stilist trecut prin școala Pininfarina. Iar hypercar-ul american se poate lăuda și cu o aerodinamică de invidiat. Inclusiv cu un coeficient de rezistență de doar 0,279. Și o greutate redusă, de doar 1247 kg, în special datorită utilizării componentelor din fibră de carbon.



Performanțele nu sunt încă cunoscute. Însă noi ne-am dori o luptă cu Bugatti Chiron. Una în stil E85. Deoarece atunci SSC Tuatara are 1750 CP. Altfel, V8-ul de 5,9 litri produce „doar” 1350 CP. Vor exista doar 100 de exemplare, fiecare dotat cu tot ce îi trebuie în 2020. De la uși hidraulice cu deschidere în unghi diedru la sistem de infotainment cu touchscreen… Aceste elemente oricum nu mai contează, deoarece SSC crede că Tuatara poate atinge pragul de 300 mph… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*