Stiri / Video

Vantage Roadster, un Aston Martin ne-Volante (video)

Vantage Roadster este cea mai nouă propunere de la Aston Martin. Una gata pentru debutul sezonului cald, însă nu în variantă Volante. Nici o grijă, este la fel de rapid ca și „frații” mai mari.

Ba chiar mai rapid decât orice alt model decapotabil automat din lume. Nu în accelerație sau viteză maximă. Ci în rapiditatea cu care se joacă cu pavilionul amovibil. Acesta are un mecanism unicat „Z-Fold” extrem de ușor. Iar procedurile de pliere/depliere durează doar 6,8 / 6,7 secunde! În plus, diferența de greutate față de fratele coupé este de doar 60 de kg în plus pentru Vantage Roadster.



Ambele modele împart propulsorul de sorginte Mercedes-AMG. Astfel, V8-ul twin-turbo de 4 litri livrează 510 CP și 685 Nm. Trimiși la sol prin intermediul transmisie ZXF cu opt trepte, aceștia duc noul Vantage Roadster la 60 mph (96 km/h) în 3,7 secunde. Și apoi la o viteză maximă de 190 mph – 306 km/h. O idee mai încet decât coupé-ul care prinde 60 mph în 3,5 secunde.

Clasic la 70 de ani – Vantage Roadster

Modelul Vantage Roadster primește ranforsări adiționale ale structurii, evident. Rămân însă nemodificate suspensia adaptivă, sistemul de torque vectoring, sau diferențialul spate electronic. Și modurile de condus: Sport, Sport + și Track. Livrările vor începe din trimestrul doi al anului. Prețurile pornesc de la 126.950 lire sterline.

În plus, întreaga gamă sărbătorește 70 de ani de la introducerea numelui Vantage. Astfel, opțional, în locul grilei radiatorului „hunter” poate fi selectată opțiunea clasică „vane”. Vor exista și noi modele de jante din aliaj. Însă, cel mai important, entuziaștii se pot bucura de introducerea transmisie manuale cu șapte trepte de pe modelul de vârf AMR

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*