Lifestyle / Stiri / Video

Cum filmează Nissan un GT-R Nismo? Cu alt GT-R, desigur (video)

Nissan a pregătit îmbunătățiri pentru GT-R Nismo în 2020. Și compania japoneză vrea să le arate lumii întregi… ca la Hollywood. Însă cine este capabil să urmărească un asemenea supercar?!

Ei bine, conform tipului de la volan – Mauro Calo – doar un alt supercar. El și echipa sa sunt experți din zona automobilistică a Hollywood-ului și a reclamelor pentru TV. Asta înseamnă că Mauro conduce modelele care trebuie filmate, iar ceilalți îl urmăresc cu propriul „camera car”. Problema este că în cazul de față acesta nu ar fi făcut față unei sesiuni de circuit alături de GT-R Nismo. E simplu – supercar versus SUV. Și un SUV încărcat – cu oameni și echipamente de filmare. 



Ideea de bază e simplă. GT-R-ul are capabilități de supercar. Plus tracțiune integrală. Și este faimos pentru fiabilitatea tipic japoneză. Nu râdeți – ați văzut vreodată câte duble se trag la o reclamă?! În plus, Nissan și Calo au ales fratele standard al modelului diviziei de performanță dintr-un motiv simplu… La bord era destul loc pentru întreaga echipă de filmare…

GT-R Nismo, o filmare pentru 2020

Motivul pentru care Nissan și-a bătut capul cu modificarea unui exemplar în „camera car” este simplu: MY 2020. Anul trecut seria GT-R – deci inclusiv modelul Nismo – a împlinit 50 de ani. Motiv numai bun pentru încă o rundă de îmbunătățiri. Tehnice, mai ales, alături de pachetul vizual „50th Anniversary Edition”.

Mai exact, Nissan a păstrat puterea la 600 CP. Însă a schimbat tubro-urile, pentru un răspuns mai bun la turații joase. Și un 5% în plus la eficiență. Suspensia a fost acordată fin pentru o stabilitate îmbunătățită. Iar sistemul de evacuare a primit elemente terminale din titan. Și asta nu e tot. Japonezii s-au apucat și de sculpturi în fibră de carbon. Pentru numeroase elemente ale caroseriei. Și pentru o scădere a greutății, de 10,5 kg. Alte elemente modificate au mai salvat încă 20 de kg. Nici o șansă ca GT-R Nismo să mai fie confundat cu un luptător supercar de sumo… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*