Stiri / Video

V12 Speedster: Aston Martin în format F/A-18 (video)

V12 Speedster este o adevărată pasăre de pradă mecanică, la sol. La fel cum este faimosul avion de vânătoare F/A-18 în ceruri. Ah, licențele poetice… sunt perfecte la 700 CP!

Ferrari Monza SP2, McLaren Elva și acum Aston Martin V12 Speedster. Dacă n-am ști mai bine am putea spune că asistăm la un reviriment al nișei supercar-urilor descoperite. Total descoperite. Adică fără acoperiș, fără parbriz, fără geamuri, etc. Da… vor exista cumpărători de așa ceva. Întotdeauna. Mai ales că astfel de automobile vor înregistra creșteri de valoare, în timp.

 

V12 Speedster nu s-a născut la Aston Martin. Ci la „Q by Aston Martin”, în doar 12 luni. Desigur, specialiștii au pornit de la o bază concretă. Noua platformă din aluminiu de la DBS Superleggera și Vantage. Apoi au suprapus o caroserie aproape în totalitate din fibră de carbon. Și credeți că au avut mai puțin de lucru pentru că nu există o treime?!

V12 Speedster, istoric și aeronautic

Nicidecum, deoarece standardele de siguranță nu țin cont că nu ai avut chef să pui o ramă a parbrizului… Oricum, stilistica este încă un punct interesant. AM spune că s-a uitat în trecut. La DB3S din 1953 sau la câștigătorul de la Le Mans 1959 – DBR1. Și mai aproape, la conceptul CC100 Speedster din 2013. Tot ei spun că s-au uitat și în sus, aducând un omagiu modelului F/A-18.

Oare este prea târziu ca Tom Cruise să ia un exemplar în noul Top Gun?! Că doar va fi plin de F/A-18 Super Hornet… Nu contează. Doar 88 de pământeni se vor putea bucura de unul. Pentru minim 765.000 de lire sterline. Iar sub capotă „doarme” un monstru. V12 de 5,2 litri, cu twin-turbo. Și 700 CP plus 753 Nm. Suficient pentru o explozie 0-100 km/h în 3,5 secunde. Și o viteză maximă… faceți pauză o secundă și imaginați-vă cum v-ați simți să atingeți limitarea de 300 km/h!!! 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*