Stiri / Video

Audi, tânăr la 40 de ani de quattro (video)

Audi, 40, quattro – din 1980 și până acum. O vârstă rotundă pentru sistemele de tracțiune integrală ale companiei din Ingolstadt. Și noutățile sosesc inclusiv sub forma modelelor e-tron și e-tron Sportback S.

Modelele quattro au devenit o marcă înregistrată pentru Audi și par chiar mai „bătrâne” de cei 40 de ani împliniți în 2020. Însă succesul este incontestabil: din 1980 și până în prezent au fost produse aproape 10,5 milioane de unități Audi quattro. Primul model quattro a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva în 1980. 40 de ani mai târziu, Audi quattro trece la următorul nivel. 



Etapa nouă a dezvoltării Audi quattro presupune trecerea la puterea electrică. Noile Audi e-tron S și e-tron S Sportback vor primi un sistem quattro dotat cu tehnologie electrică de control al cuplului. Electric Torque Vectoring livrează cuplul către fiecare roată în doar câteva milisecunde. În plus, fiind vorba despre motoare electrice, noul sistem este și „forțos”.

Audi, 40, quattro – iată viitorul

Sistemul are capacitatea de a transmite cupluri foarte mari. Un bonus pentru un automobil electric, mai greu decât o versiune ICE datorită masei suplimentare a bateriilor. În plus, Audi va fi primul producător premium care introduce tehnologia cu trei motoare electrice în producția de serie. Al treilea motor este adăugat punții spate.

Iar cele două electrice vor face cinste celor 40 de ani de Audi quattro. Versiunile normale au 355 CP și 561 Nm, însă modelele S vin cu două setări și mai puternice. Puterea standard crește la 405 hp (320 kW) și 808 Nm. Iar modul Boost livrează un total de 496 CP (370 kW) și 973 Nm (față de 402 CP/ 300 kW și 664 Nm). Din păcate nu se cunoaște – încă – capacitatea acumulatorilor. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*