Stiri / Video

Audi x Audi = A3 foarte Sedan (video)

Audi A3 Sedan vine – tot virtual – la scurt timp de la prezentarea celei de-a patra generații A3 Sportback. Atâta doar că limuzina compactă de Ingolstadt a ajuns „doar” la cea de-a doua generație. Și să nu începeți cu… arată la fel. Nu aveți dreptate… parțial!

Constructorul din Ingolstadt este un expert în evoluție. De altfel, fraza cheie din comunicatul de presă al nemților este cât se poate de simplă: „Elegant – Efficient – Evolutionary”. Mai îndrăzniți să spuneți ceva… Totuși, A3 Sedan nu este evoluat din generația anterioară. Ci, de această dată, este derivat din noul A3 Sportback. Logica e simplă.



A3 Sedan se va înfrunta cu Mercedes CLA și nou-nouțul Seria 2 Gran Coupé. În același timp, el este singurul reprezentant al seriei compacte în America de Nord. Deci își permite să semene cu fratele hatchback. Partea frontală, de exemplu, este… cam identică. Spatele, în schimb, seamănă cu cel de la crossover-ul Q3. Eficiență, așa cum a spus și Audi!

A3, un Sedan digital și conectat

Culmea, de această dată afinitățile nu ne deranjează. Audi a reușit un design cât se poate de dinamic și sportiv. Plus că tehnologiile continuă să abunde. Totul e LED pe afară – ba chiar Matrix LED pentru faruri. Iar în interior totul este digital. Încă din echiparea de bază, instrumentarul de bord și ecranul central sunt LCD-uri. Primul poate ajunge la 12,3 inchi dacă se optează pentru opționalul Audi virtual cockpit plus. Al doilea are 10,1 inch și conexiune cu întreaga lume. Prin Audi connect și serviciile car-to-X, la viteză LTE Advanced.



Sub capotă, A3 Sedan își afirmă calitățile de limuzină. La fel ca Sportback, este disponibil cu TFSI-ul de 1,5 litri și TDI-ul de 2 litri. Însă are specificații de top de această dată. Ambele motoare livrează 150 CP. TFSI-ul este singurul care poate fi echipat și cu transmisie manuală. În rest, la bord comandă S tronic-ul cu șapte rapoarte. Iar pe benzinar este prezent și un sistem mild hybrid pe 48V. Așa, pentru un plus de… eleganță. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*