Stiri / Video

2020: Shelby GT350R + Rezvani Tank X (video)

GT350R + Tank X = performanțe în orice condiții. Pe circuit și în afara sa cu Mustang Shelby. Sau pe circuit, în afara sa, la grătar sau la război, cu SUV-ul cu tendințe de supercar Tank X. Să vedem de ce.

Mulți spun despre „poneiul” original, Mustang, că este capabil să ofere zâmbete în linie dreaptă. Și cam atât. Decenii la rând, zicala a fost valabilă. Însă Ford a rezolvat problema de ceva vreme, cu ajutorul liniei Shelby. Iar lumea așteaptă de ceva vreme noul GT500… parcă uitând de „fratele” mai mic. Devenit, pentru versiunea 2020, și mai GT350R. Cum așa? Prin câteva modificări de „bun simț”. O manevrabilitate mai bună, datorită noii geometrii a suspensiei față. Inspirată de marele GT500. Pe dinafară, clienții pot face senzație cu noile nuanțe Grabber Lime și Twister Orange.



Mai sunt în program și mai stilatele Iconic Silver și Red Hot Metallic. Iar la interior GT350R primește apelul de la sistemul FordPass Connect. Sub capotă, același V8 de 5,2 litri. Cu „doar” 526 CP și 582 Nm, legați de sol printr-o transmisie manuală cu șase trepte. Varianta GT350R oferă, în plus, câteva opțiuni interesante: jante din fibră de carbon și un kit aerodinamic complet, ce include o aripă deportantă agresivă.

Din GT350R în Tank X, pentru siguranță

Dacă sunteți la fel de grăbit, dar vreți un plus de performanță și posibilitatea traversării oricărui tip de teren… atunci Rezvani are soluția. Tank X pentru 2020. Acum cu patru portiere normale – versiunea din 2017 avea niște simulacre în spate! Și cu baza trecută de la Jeep Wrangler JK la mult mai avansata nouă generație JL. Aspecte evident la interior, acolo unde americanii nu prea s-au mai străduit. Li s-a părut suficient exteriorul de vehicul de asalt urban post-apocaliptic.



Și nouă ni se pare, recunoaștem. Mai ales că dacă tot dăm 349.000 de dolari – cât costă Tank X – vrem tot ce este mai bun. Și mai american. Adică propulsorul de pe Dodge Demon. Acel măreț V8 supercharged de 6,2 litri. Doar că aici nu mai are 707 CP. Ci nu mai puțin de 1000 CP și 1180 Nm. Și, apropo, cred că puteți merge mai departe – spre pragul de 500k. Cu sistemul termal de night vision ($6,500), treptele retractabile automat ($2,500), pachetul de iluminat interior ($ idem), suspensia off-road de la Fox ($12,500), interiorul complet din piele ($5,500) sau scaunele încălzite și ventilate.

Și e doar începutul, deoarece mai sunt și altele: sistem Focal de $12,500, camere laterale de $850, baterie duală pentru $2,500, sau un plafon stil Rolls-Royce pentru $6,250. Însă pe noi ne interesează fix opțiunile tip „Death Race” – rezervorul suplimentar de $7,500 și mai ales protecția împotriva pulsurilor electromagnetice (EMP), un mizilic de $2,500. Așa putem fi siguri că în timpul apocalipsei pagina de Insta’ continuă să se încarce… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*