Stiri / Video

2 pentru 03, de culoare Cyan Concept (video)

Lynk & Co 03 Cyan Concept – să ținem minte acest model. Și ale sale 5 minute de faimă pe Nurburgring Nordschleife. Unde a doborât nu unul – asta nu mai e la modă, deja – ci chiar două recorduri.

Știți cine este Lynk & Co, cel mai probabil: noul brand internațional al celui mai expansiv grup auto – chinezii de la Geely. Constructor care deține, printre altele, Lotus, Volvo, Polestar. Cyan vine de la Cyan Racing – fosta echipă Polestar, devenită între timp producător auto sportiv, dar sustenabil. Iar 03 este pur și simplu indicativul pentru sedan-ul gamei constructorului. Însă la un loc, Lynk & Co 03 Cyan Concept este ceva cu totul special.Este un prototip al unei viitoare serii extrem de limitată. Despre care nu se știu câte bucăți vor fi produse, ci doar pentru cine – clienții VIP ai companiei. Un sedan dotat cu o caroserie aerodinamică în stil WTCR și un propulsor în patru cilindri de doar 2 litri. Care însă livrează 528 CP și 504 Nm doar punții față prin intermediul unei transmisii secvențiale cu șase trepte. Suficient pentru primii 100 km/h în 4,4 secunde, secunzii 200 km/h în doar 10 secunde și terțiara viteză maximă de 310 km/h.

03 cu 2 recorduri – FWD și 4 uși

Nu știm cum au pus la roată cei 528 CP fără ca pneurile din față sau direcția să o ia razna în fiecare moment. Însă cumva au reușit. Altfel nu trimitea înapoi la planșa de proiectare două modele cu mai multă vizibilitate în oglinda retrovizoare decât întreg brandul Lynk & Co. Și este vorba despre Renault Megane RS Trophy-R și Jaguar XE SV Project 8. Acestea sunt modelele învinse de prototipul chinez cu aromă suedeză. Pe britanici i-a învins chiar de 2 ori, deoarece Project 8 a dat două „ture” de Nurburgring, anterior.Să vedem detaliile tehnice – cele vizuale le aveți în video-urile atașate. Și sunt destule. Trecând peste nuanțele de prototip ale 03 Cyan, deoarece exemplarul utilizat era înmatriculat legal în Suedia. Pilotul WTCR Lynk & Co Cyan Racing, Thed Björk (campion în 2017), a terminat parcursul buclei nordice (20,8 km) în 7 minute și 20,1 secunde. La o viteză medie de 170,4 km/h! Project 8 a fost aproape, cu 7.23:1. Trophy-R ceva mai departe, cu 7.45:3. Ah, iar pentru constructorii care utilizează varianta de 20,6 km, timpul de bătut al 03 Cyan a fost de 7.15:1. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*