Stiri / Video

Porsche, pe pământ și în aer: Taycan 4S & Boeing (video)

Astăzi – mă rog, din ianuarie 2020 – puteți conduce un EV premium mai „accesibil”: Taycan 4S. Mâine – mă rog, peste câțiva ani buni – ați putea chiar zbura cu un Porsche Boeing…

Baletul cu Tesla Model S va fi un adevărat ansamblu coregrafic dacă Porsche continuă să lanseze versiuni de Taycan în ritmul acesta. Luna trecută, la Frankfurt IAA au sosit Taycan-urile Turbo / Turbo S. În octombrie este rândul versiunii de bază Taycan 4S. Una care are, la rândul său, două componente. Modelul Taycan 4S Performance are acumulatori cu o capacitate totală de 79,2 kWh și dispune de 530 CP. Aceasta va costa, în România, un minim de 110.624,78 euro – TVA inclus.



Există însă și opțiunea Performance Plus, care aduce de la Turbo/Turbo S bateria de 93,4 kWh și oferă o putere de maxim 571 CP. Culmea, diferențele de performanță nu sunt deloc clasice. Aceasta deoarece valorile 0-100 km/h în 4 secunde și 250 km/h viteză maximă sunt identice. Ceea ce diferă sunt puterile de încărcare – 225 sau 270 kW. Și autonomiile: 407 sau 463 km cu Performance Plus. Destul de aproape de Turbo/Turbo S – care se laudă cu 412 și 450 km.

Taycan 4S, în versiune Boeing?

Și acum să trecem în zona SF. Cu posibilități majore de trecere în realitate în viitorul nu foarte distant. Porsche și Boeing au intrat în parteneriat pentru a „explora piața premium a mobilității aeriene urbane și extinderea traficului urban în spațiul aerian” . Asta e versiunea oficială. Ce înțelegem noi din asta: Porsche vrea automobile de lux… zburătoare. Practic, Boeing, Porsche și Aurora Flight Sciences – un subsidiar al americanilor – dezvoltă un „concept”.

Nu orice fel de concept, totuși, fiind vorba despre un vehicul complet electric, care decolează și aterizează vertical! Sigur, nu vom vedea ceva concret ani buni de acum încolo. Nu de alta, dar deocamdată se analizează „potențialul pieței și posibilele scenarii de utilizare”. După care propriile filiale ale Porsche vor trece în acțiune. Adică Porsche Engineering și Studio F.A. Porsche vor crea și testa un prototip. Tesla, ce zici de asta?! 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*