Stiri

Honda Civic Type R, curierat rapid

Dacă ai un kart și vrei să-l duci cât se poate de repede la circuit, atunci cea mai potrivită alegera ar putea fi Honda Civic Type R pick-up. Desigur, este vorba doar despre un prototip. Dar este unul funcțional.

La SMMT (Society of Motor Manufacturers & Traders), Honda a prezentat un prototip îndrăzneț menit mai mult să atragă privirile decât să stârnească dorințele. Pe scurt, inginerii de la Honda au creat împreună cu cei de la Synchro Motorsport un vehicul derivat din binecunoscutul hot-hatch Civic Type R.

Honda Type R la origine

Modelul expus, denumit Project P, a derivat dintr-o Honda Civic Type R. Mașina de serie a fost „decupată” de la stălpii centrali în spate. Ulterior, în spațiul rămas liber, a fost construită o benă. O benă în care încape excelent un kart. Noi credem că mai bine ar fi montat acolo o instalație anti-incendiară ca să poată interveni rapid pe circuit. Dar inginerii din departamentul de cercetare al fabricii Honda din Swindon sun de părere că un Type R ar fi mai potrivit să transporte un kart. N-o să-i contrazicem, dar mașina arată destul de bizar.

Elemente practice

Dacă Civic Type R este un hot-hatch foarte cunoscut și cu performanțe excelente, nici pick-up ul nu trebuia să rămână mai prejos. Prin urmare, a fost ranforsată caroseria și adaptată partea din spate pentru a permite montarea unui oblon. Partea amuzantă este că au instalat un eleron pe acel oblon, de parcă ar mai conta la cum curge aerul în lipsa caroseriei. Dar montarea acestuia a fost răspunsul la o provocare: aceea de a păstra caracterul practic al mașinii dar fără a renunța la partea estetică. Eleronul, asemănător celui de la FK2 și de la FK8, poate fi rabatat astfel încât să nu încurce la încărcarea și descărcarea pickup-ului. Noi am testat versiunea de stradă a acestui model aici.

 

Scop pentru inovație

Desigur, la fel ca și vechea generație Civic Type R (FK2), noul Type R (FK8) trebuie să-și mențină caracterul de utilitate în completarea celui de sportivitate. Din acest motiv, a fost menținut sistemul de reglaj a suspensiilor pe modurile Confort, Sport și +R. Ca și performanțe, chiar dacă nu le-a măsurat nimeni cu exactitate, se estimează valori asemănătoare Type R-ului actual de stradă (FK8) . Prototipul Civic Type R poate atinge 100 km/h în mai puțin de 6 secunde . Viteza maximă este estimată la peste 270 km/h. Prin urmare, este cel mai rapid pick-up din Marea Britanie.

Honda Civic Type R pick-up

Picture 2 of 5

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*