Stiri

VW California la 100.000 de unități

Volkswagen California este cel mai bine vândut motorhome din clasa sa. De pe liniile de producție din Hanovra au ieșit deja 100.000 de unități iar cererile continuă să sosească.

Volkswagen Transporter are o lungă istorie în spate, iar gama California a fost încă de la bun început una destinată celor care preferă camparea pe malul lacului în locul hotelului. Construit pe baza utilitarei de succes Transporter, noua generație California s-a produs numai anul trecut în 15.155 de exemplare. Modelul cu numărul 100.000 aparține unui client care l-a dorit vopsit în două culori, albastru metalizat cu alb perlat, și este animat de un motor de doi litri TDI cuplat la o tracțiune integrală și cutie de viteze automată DSG cu șapte trepte. Mașina este dotată cu bucătărie, plafon rabatabil, suporți de biciclete și alte accesorii necesare viitorilor proprietari care vor petrece mult timp cu noul lor California pe malurile lacurilor sau în spații de camping.

Nevoia de libertate

Volkswagen California este cea mai clară expresie de orientare spre o viață activă. A fost proiectat pentru cei care oricând ar lăsa la o parte un hotel de cinci stele pentru o campare pe malul unui lac. Este vehiculul dorit de multe persoane pentru polivalența și eficiența sa. Asamblarea vehiculului se face la fabrica VW din Hanovra. Dr. Eckard Scholtz, Director General și membru în consiliul de administrație al Volkswagen Autovehicule Comerciale declara că „Am putea cu greu să continuăm mai frumos o istorie de succes altfel decât cu celebrarea exemplarului cu numărul 100.000. Acest număr arată că peste 100.000 de persoane trăiesc deja bucuria independenței și călătoriilor cu California. Acest model este deja unul emblematic pentru autovehiculele recreaționale și este cel mai bine vândut model din segment”.

Scurt istoric

Volkswagen a început acum 30 de ani modelul California împreună cu „Westfalia”. Era produs pe baza lui Volkswagen Transporter de generația a treia. Era produs inițial în atelierele Westfalia din Rheda-Wiedenbrück. Din 2004, mașina a început să fie produsă integral de Volkswagen în facilitățile sale de producție din Hanovra-Limmer . De-a lungul celor trei decenii de producție, au fost produse 160.000 de unități din care 100.000 la Hanovra. Pentru cei care-și doresc o mașină de acest gen, o pot configura aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*