Stiri

(Video) Cayenne și Jetta se ocupă de recorduri… năstrușnice

Atunci când vorbim despre umilul sedan compact VW Jetta nu ne gândim la recorduri cu viteze amețitoare, iar când în discuție intră un Porsche Cayenne de obicei subiectele nu gravitează în jurul… ciclismului de record.

Și totuși, aparent automobilele se pot „combina” cu bicicletele în mod pozitiv, ba chiar vor naște și recorduri. Mai precis, un Porsche Cayenne Turbo modificat să poarte un imens panou și sistemul de tractare, l-a ajutat pe ciclistul Neil Campbell să atingă un nou record European de viteză pentru biciclete. Experimentatul ciclist a atins 239 km/h după ce SUV-ul l-a tractat până la aproape 170 km/h. Și asta nu este tot, deoarece și recordul mondial a fost doborât în această perioadă. Denise Mueller-Korenek a devenit, pe câmpiile de sare de la Bonneville, cea mai rapidă ființă din lume pe bicicletă. Un dragster a ajutat-o să atingă nu mai puțin de 296 km/h.

Cu Jetta, ca racheta… spre noi recorduri

Apropo de Bonneville Salt Flats, acolo a fost și echipa Volkswagen of America care a decis să pună la încercare o Jetta bine modificată. Nu de alta, dar se pare că le plac recordurile. Să nu uităm – la Pikes Peak a triumfat și stabilit un nou record la general modelul EV I.D. R Pikes Peak. Mai târziu, același monopost a stabilit și cel mai bun timp în clasa sa la Goodwood Hill Climb. Cât despre Jetta, aceasta a atins o viteză de invidiat, de 338 km/h, un nou record pentru clasa BGC/G. Sigur, nu doar sarea de la Bonneville i-a fost de ajutor – ci mai ales aerodinamica modificată și propulsorul TSI de 608 CP.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*