Stiri

Abarth 595 este aproape clasic la Targa Florio (Video)

Abarth, sponsorul ediției din acest an al faimoasei curse Targa Florio, a delectat fanii prezenți la ediția numărul 102 cu prezentarea oficială a noii game 595. Un cadru perfect pentru mica bombă pe roți – Traga Florio este considerat cel mai longeviv eveniment din motorsport.

Cum legendarul parcurs Targa Florio este un eveniment din zona clasică astăzi, Abarth s-a prezentat la apel și cu trei vehicule istorice. Astfel, alături de 595 au stat și Abarth 2400 coupé (1964), Fiat 500 (1974) restomod, dotat cu „Abarth Classiche 595 Conversion Kit” și Autobianchi A112 Abarth 58 HP (1974). Sigur, pe noi ne interesează totuși mai mult noua gamă 595, propusă de Abarth în versiunile 595, 595 Pista, 595 Turismo, 595 Competizione și 695 Rivale.

Cea mai veche cursă din lume, precum și cadrul orașului Palermo au fost perfecte pentru descoperirea noii game 595. Despre varianta standard nu putem spune prea multe, doar că este dotată cu versiunea de bază a motorului 1.4 T-jet, de 145 CP. Ea mai include și baza de confort – sistemul de infotainment Uconnect cu touchscreen de 5 inch și servicii connected Uconnect Live. Mult mai interesant este 595 Competizione – dotat cu 180 CP și noul sistem de evacuare Record Monza Attivo. Acesta este controlat de butonul sport, iar constructorul oferă și posibilitatea montării unui diferențial autoblocabil mecanic (Abarth D.A.M.).

Abarth de performanță, sau stil

În plus, 595 Competizione are parte de o nouă nuanță de caroserie – „Adrenalina Green” și de amortizoare Koni FSD (Frequency Selective Damping). Dedicat tinerilor entuziaști, 595 Pista are 160 CP și preia noul sistem de evacuare, pentru o conexiune racing. La interior opțiunile de entertainment sunt și mai bogate de acum. Sistemul Uconnect trece la un ecran de 7 inch și include Apple CarPlay / Android Auto, dar și Abarth Telemetry pentru momentele petrecute pe circuit. Gama de modele este închisă de varianta de top – 695 Rivale. Aceasta este o ediție specială dezvoltată împreună cu legendarul constructor italian de yacht-uri Riva.

Iar excepția de la regula performanței extreme pare să fie noul 595 Turismo. Abarth a decis că este cazul să ofere și o versiune cosmopolită, potrivită unei ieșiri în frac, la operă. Spre deosebire de cele 6,7 secunde la 100 km/h ale versiunii Competizione, Turismo – cu ai săi 165 CP – este mai blând. Astfel, pentru sprint sunt necesare 7,3 secunde. Confortul este la el acasă, cu tapiseria din piele de la interior și noul Urban Pack. Acesta include senzori de parcare, ploaie și lumini. Alte elemente de noutate sunt amortizoarele Koni FSD pe spate și jantele Granturismo de 17 inch. Și aici Abarth oferă o nouă culoare – Asfalto Grey.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*