Stiri

China primește în exclusivitate noul Skoda Kodiaq GT

China va deveni singura piață de desfacere a noii versiuni flagship a SUV-ului ceh. Skoda a decis ca primul său coupé-crossover să fie un produs dinamic, stilat și conectat, dar și plin de sisteme de asistență.

Versiunea Kodiaq GT nu a fost niciodată un secret – însă recunoaștem că nu ne așteptam ca Skoda să ofere noul coupé-SUV în exclusivitate, pe o singură piață de desfacere. Totuși, iată noul model de top pentru piața din China, cumpărătorii de acolo având de acum posibilitatea de a selecta nu mai puțin de patru SUV-uri Skoda. Alături de Karoq și Kodiaq standard, Kodiaq GT se mai alătură modelului Kamiq – o altă exclusivitate, dedicată doar pieței din China.

Noul Kodiaq GT va fi lansat în fața publicului cu ocazia Salonului Auto de la Guangzhou, desfășurat între 16 și 25 noiembrie. Cu o lungime totală de 4,63 metri, versiunea GT este o idee mai scurtă decât un Kodiaq standard (4697 mm) – însă din față diferențele sunt aproape insesizabile. Profilul și spatele sunt cele care dezvăluie noul temperament dinamic. Momentan nu există și specificații tehnice aprofundate, astfel încât este greu de evaluat impactul schimbărilor de stil asupra habitaclului și spațiului cargo.

În China, cu aromă de Europa

Fiind modelul de top în gama SUV, Kodiaq GT are parte de tot ce este mai bun de la Skoda. Faruri și stopuri cu tehnologie LED, sau noua identitate de marcă – cu literele Skoda pe hayon – sunt doar câteva exemple. La interior, Kodiaq GT își atrage clienții cu stilul premium și echipamentele high-tech. Iar sistemele de asistență sunt și ele din abundență: Blind Spot Detect, Front Assist sau Adaptive Cruise Control (ACC).

În habitaclu, instrumentarul de bord digital – Virtual Cockpit – este standard. Mai sunt disponibile și acces WI-FI, precum și conexiuni connected MirrorLink, Apple CarPlay sau Baidu Carlife. Acesta din urmă este un sistem foarte popular în China, o alternativă la Android Auto. Însă gama de propulsoare este cât se poate de europeană. Kodiaq GT este oferit cu două motoare TSI. Ambele au cilindreea de doi litri și un nivel al puterii de 186 sau 220 CP. Transmisia 4×4 este standard, la fel și cutia de viteze automată cu șapte trepte DSG. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*