Fără categorie

Skoda Scala, un nou nume pe piață

Skoda Scala este noul nume de scenă pe care-l va purta viitoarul model de clasă compactă al producătorului ceh. 

Skoda s-a decis să ocupe un loc mai important pe segmentul clasei compacte. După ce gama Octavia a crescut considerabil în dimensiuni, segmentul compact rămăsese, practic, neocupat de niciun alt model. 

Scala cu premiere

Scala (scară în limba latină) dorește a fi un model compact care să crească volumul vânzărilor mărcii Skoda în Europa. O premieră interesantă pentru gama cehilor este că numele mărcii va fi scris mare pe centrul hayonului, element inedit pentru cehi. Desigur, ne așteptăm  ca platforma tehnică să fie înrudită cu mai multe modele din grupul Volkswagen.

Declarații de intenții

Škoda prezintă odată cu SCALA şi noul său limbaj de design, în premieră la un model din producţia de serie. Acest limbaj a fost deja prezentat la Salonul Auto de la Paris, sub forma prototipului VISION RS. Marca de tradiţie cehească face un pas înainte şi în privinţa tehnologiei, oferind funcţii şi dotări inovatoare, care, până în prezent, au putut fi comandate doar în segmentele superioare. Denumirea SCALA provine din latină, limbă în care înseamnă „scară” şi a fost special aleasă având în vedere că noul model reprezintă mai mulţi paşi în sus în evoluţia mărcii. Noua compactă întruchipează optim şi valorile mărcii, care pot fi rezumate cu sintagma „ingeniozitate discretă”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*