Stiri

Mercedes-AMG GT 63 S ia cu asalt Nürburgring-ul (video)

Noul Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door s-a „plimbat”, ca orice model sportiv care se respectă, în numeroase ocazii pe Nurburgring. Rezultatul – cel mai rapid model de serie cu patru locuri din lume. Timpul – doar 7 minute și 25.41 secunde.

Un timp care a fost oficializat și înscris la notar – conform companiei. Iar Mercedes-AMG acum pretinde că deține recordul „pentru cel mai rapid model în producția de serie, pe deplin dezvoltat, cu patru locuri” pe turul de circuit pe faimosul Nurburgring Nordschleife – Iadul Verde. Timpul pare într-adevăr demn de un record, fiind opera inginerului Demian Schaffert. Ca termen de comparație, noul M5 a terminat turul în 7:38.92.

Singura problemă este că și Jaguar ar avea ceva de spus în această privință. Aceasta deoarece timpul record pe Nurburgring este extrem de disputat între modelele sedan. Anul trecut, Porsche Panamera detrona Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, cu 7:38. Apoi italienii s-au întors și au postat – în versiunea cu transmisie automată – un timp de 7:32. Iar anul acesta, probabil cea mai sportivă felină, Jaguar XE SV Project 8, a spulberat concurența.

Record de producție… sau nu?

Britanicii au plecat acasă cu timpul de 7:21.23. Și, după cum vedeți, acestea este mai bun și decât cel înregistrat de Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door, care a trecut linia de sosire în 7 minute și 25.41 secunde. Ei bine, ca de obicei, detaliile fac diferența. Jaguar a reconstruit practic de la zero sedan-ul XE pentru SV Project 8. Nimic nu mai este la fel. De la caroseria din fibră de carbon la pachetul aerodinamic, propulsorul de 600 CP, tracțiunea integrală sau pachetul aerodinamic special.

Cu o producție de doar 300 de exemplare, am putea chiar argumenta că este doar un produs de serie mică. În schimb, Mercedes-AMG va oferi oricui, oricât de multe GT 63 S 4-Door – iar producția va depăși cu siguranță cifra de 300 de exemplare. Totuși, parcă pentru a evita polemicile, constructorul german nu a emis pretenții asupra titlului de cel mai rapid sedan. Odată pentru a evita confruntarea cu Jaguar, dar mai ales pentru că ei nu vor în ruptul capului să recunoască un detaliu. Pentru ei, GT 63 S 4-Door nu este nicidecum un sedan. El este un coupé cu patru portiere și patru locuri…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*