Stiri

Miercuri este zi de „video holiday”

Miercuri este acea zi grea din mijlocul săptămânii de lucru, când weekendul este încă departe. Însă industria auto poate părea uneori într-o perpetuă vacanță… video.

Așadar, să începem această zi de miercuri… cu o pauză. Nu foarte lungă, deoarece avem destule materiale la alegere. Însă, ca să nu considerați că am decis singuri să ne luăm o mini-vacanță în mijlocul săptămânii, vă demonstrăm că lucrăm și miercuri vorbind un pic despre Skoda Scala. Cu debutul programat la Tel Aviv, Israel, pe 6 decembrie, noul model compact își dezvăluie deja interiorul.

Miercuri este zi de „video holiday”

Habitaclul abandonează atmosfera austeră a predecesorului Rapid / Rapid Spaceback, adoptând un look modern (în versiunea de top, cel puțin). Are astfel instrumentar de bord digital de 10,25 inch, dar și sistem de infotainment cu ecran de până la 9,2 inch. În plus, Scala sosește și cu avansate funcții connected. Actualizări software OTA – over the air – sau funcția de încuiere/descuiere de pe smartphone sunt doar câteva dintre ele.



Dacă vreți totuși și ceva distracție de la Skoda, cehii au și acest capitol acoperit. Pentru că o simplă prezentare a uzinei Mladá Boleslav din Cehia ar putea fi considerată puțin plictisitoare, aceasta a fost realizată cu un pic de ajutor. Din partea a două radio-modele Fabia R5 – replici la scara 1:10 a versiunii de raliu. Și nu sunt neapărat jucării, cele două atingând până la 100 km/h!

Miercuri ne pregătim de… Crăciun

Lincoln, în schimb, vrea să-i atragă pe melomani la prezentarea noului SUV Aviator de la Salonul Auto de la Los Angeles. Și o face cu stil, anunțând că sunetele de avertizare – atât de agasante pe multe automobile – vor fi o încântare de această dată. Nu de alta, dar ele au fost înregistrate cu ajutorul unei orchestre profesioniste – Detroit Symphony Orchestra. Și au avut ceva de muncă – 125 alerte diferite, restrânse apoi la „doar” 100 de sunete de avertizare.



Mercedes-AMG vrea să demonstreze în mod pozitiv că absolut orice poate fi un bun motiv pentru o cursă. Mai ales dacă ai la dispoziție și un AMG GT Roadster și te plictisești în așteptarea lunilor însorite… Cu ai săi 476 CP V8, droptop-ul cu stea în trei colțuri nu are prea mulți adversari… Însă rivalul său nu este unul normal. Aceasta deoarece discutăm despre o dronă racing ce poate accelera la 100 km/h în aproximativ o secunde și un pic…



Ford Mustang este și el dornic de curse, mai ales în versiunea specială Bullitt. Și de această dată nu fuge de sau după răufăcători ca în faimosul film cu Steve McQueen. Ci s-a decis să abordeze faimosul circuit dedicat în special motocicletelor de pe Isle of Man TT. Cu jurnalistul Steve Sutcliffe în spatele volanului, Mustang Bullit scrie un nou episod din seria „Europe’s Greatest Driving Roads”. Apropo, serie care a debutat fix cu Transfăgărășanul mioritic!



Producătorul america Dodge este deja gata pentru sărbătorile de Crăciun! Și nu oricum, ci a hotărât că anul acesta este cazul să-i ofere o mână de ajutor Moșului. Sau mai degrabă, o sanie de ajutor. Drept pentru care, Old Saint Nick a primit și el un cadou de băiat cuminte. Un Challenger SRT Hellcat Redeye – perfect pentru noua sa postură „musculoasă”. Nu de alta, dar Kris Kringle seamănă foarte bine cu fostul wrestler profesionist Bill Goldberg… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*