Stiri

BMW M340i își „MMMMârâie” performanțele în Los Angeles

M340i va fi una dintre vedetele BMW de la apropiatul LA Auto Show, alături de Seria 8 Cabriolet sau mega-SUV-ul X7. Despre cele din urmă știm deja toate detaliile, așa că acum este timpul să aprofundăm subiectul de performanță de pe Seria 3.

Mai avem de așteptat până va sosi oficial cuplul M3/M4, astfel încât fanii M GmbH vor trebui să se mulțumească cu M340i deocamdată. Puțini vor fi însă dispuși să mai aștepte sedan-ul extrem. Nu de alta, dar M340i pare cât se poate de pregătit să întreagă M3-ul de acum doar o generație sau două în urmă. Armele sale? Totul „M”! Mai precis, sedan-ul de performanță sosește la apel cu un propulsor în șase cilindri în linie, de trei litri, remasterizat pentru a obține de acum 374 CP și 500 Nm. Un plus consistent față de versiunea precedentă, de 48 CP și 50 Nm.

BMW M340i își „MMMMârâie” performanțele în Los Angeles

Suficient pentru a obține încă 0,5 secunde la timpul de accelerare până la 100 km/h, de acum fixat la 4,4 secunde. Tradiționaliștii s-ar putea supăra însă de prezența standard a transmisiei sport Steptronic, cu opt trepte, chiar dacă și aceasta este de nouă generație. Însă nimeni nu va comenta acustica oferită de ansamblul propulsor – sistem de evacuare. Cel din urmă, M Sport cu două țevi trapezoidale, are parte de supape suplimentare, activate de comutatorul Driving Experience Control la trecerea în modurile SPORT şi SPORT+.

M340i – o rețetă cu foarte mult M

Pe lângă evacuarea M Sport, mai sunt multe alte M-uri. Funcția Launch Control lucrează cu tehnologia inteligentă de tracţiune integrală xDrive, dar și diferențialul cu alunecare limitată M Sport, oferit standard. Să nu uităm apoi de suspensia M Sport standard, mai joasă cu 10 mm. Sau de cea M adaptivă cu amortizoare controlate electronic, oferită opțional. Apoi urmează la rând frânele M Sport, cu etriere de culoare albastră și logo M. Acestea sunt ascunse în spatele jantelor M de 18 inch, sau cele din catalogul Individual, de 19 inch.

Designul specific al versiunii M340i poartă amprenta ultimelor evoluții ale stilului casei. Astfel, în afară de elementele aerodinamice și de performanță, a devenit deja un obicei ca astfel de modele să poarte și elemente finisate în Cerium Grey metalizat. Interiorul are parte de scaune sport îmbrăcate în Sensatec/Alcantara, plafon Individual antracit sau de volan M cu clapete. Nu lipsesc nici elemente decorative în Aluminium Tetragon sau inscripții „M340i”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*