Stiri

VW GTI TCR, gata de curse… stradale (video)

TCR este o serie internațională faimoasă pentru dominația Golf-ului GTI. De acum, fanii se pot simți în egală măsură pe circuit și atunci când conduc în trafic, datorită noului Volkswagen Golf GTI TCR.

Prezentat anul trecut la întâlnirea de la Wörthersee sub formă de concept, GTI TCR face trecerea oficială în lumea „normală” – odată cu prezentarea versiunii de serie. Noul GTI TCR este cel mai puternic Golf „standard” cu tracțiune față, având la bord nu mai puțin de 290 CP. Dovada – accelerația la 100 km/h în 5,6 secunde și viteza maximă de 250 km/h. Ba chiar 260 km/h, în anumite condiții. Totul, pentru „numai” 38.950 euro, în Germania. Noul Golf GTI TCR a fost derivat din modelul de curse cu același nume, de două ori câștigător al seriei internațional TCR. Evident, stilul este, totuși, mai apropiat de ceea ce oferă un Golf GTI Performance, spre exemplu.

VW GTI TCR, gata de curse... stradale (video)

Totuși, îl depășește pe acesta nu doar pin putere (versiunea Performance are „doar” 245 CP), ci mai ales prin capabilități și exclusivitate. Standard, GTI TCR sosește cu un crucial diferențial pentru puntea față, discuri de frână perforate, scaune sport/premium cu un nou design microfibră/stofă, sau volan sport din piele perforată cu marcaj roșu în poziția orei 12. Alte elemente oferite de VW includ jantele forjate Belvedere de 18 inch, capacele oglinzilor exterioare negre, splitter frontal, spoiler pentru haion TCR, difuzorul spate, sau logo-ul TCR proiectat la deschiderea portierelor.

TCR, performanța înseamnă exclusivitate

Volkswagen are grijă să ofere și câteva opțiuni de personalizare. Avem de la decor tip „honeycomb” la elemente din fibră de carbon. În plus, există opțiunea unor pachete (2350 și 3200 euro), toate gândite pentru a eleva și mai mult performanța. Ele includ diverse îmbunătățiri. Spre exemplu jante de 19 inch, pneuri semi-slick pentru turele de weekend pe circuit, precum și un upgrade pentru Vmax la 260 km/h.

Dacă preferați în schimb un hot hatch cu ADN britanic, atunci vă putem recomanda opțiunea Mini 60 Years Edition, prezentată la Salonul Auto de la Bruxelles. Constructorul britanic-teuton sărbătorește anul acesta 60 de ani de la apariția primului Mini, în 1959. Drept urmare, fanii mărcii pot alege versiunile în trei sau cinci uși în ediția specială 60 Years. Aceasta aduce foarte multe elemente în plus față de variantele standard. Avem de la lumini LED peste tot la culoarea British Racing Green sau finisarea MINI Yours Leather Lounge 60 Years a tapiseriei din piele în culoarea exclusivă Dark Maroon.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*