Stiri

Corvette & F-Type, ediții speciale inversate (video)

Corvette este modelul american, însă Chevy are o ediție specială pentru Europa. Jaguar F-Type este modelul britanic, însă la rândul său a inversat prioritățile, cu o versiune limitată pentru SUA.

Divizia de pe Bătrânul Continent a GM a anunțat disponibilitatea unei noi ediții speciale pentru faimosul model sportiv Corvette. Denumită Corvette Final Edition, aceasta pare să sugereze apropiata retragere de pe piața europeană a celei de-a șaptea generații. Chevrolet nu mai există pe continent încă din 2013, singurele supraviețuitoare fiind modelele Corvette și Camaro. Sincer, sperăm ca Final Edition să nu fie anunțul retragerii totale a modelului, ci doar a actualei generații.

Disponibilă pe Corvette Grand Sport și Z06 coupé, Final Edition aduce cu sine o mulțime de „bunătăți”. Avem frâne carbo-ceramice de la Brembo. Avem scaune de pe versiunea Competition. Mai avem chiar și un sistem de înregistrare a performanțelor, calibrare a șasiului pentru circuit și pachetul Z07. În plus, există și distincții vizuale. Culorile Sebring Orange Tintcoat Metallic și Ceramic Matrix Gray și multe componente din fibră de carbon la exterior. Piele Nappa și numeroase elemente High-gloss Carbon Fiber la interior.

Corvette schimbă locul cu F-Type

În America, în schimb, sosește un britanic de pe Bătrânul Continent. Este vorba tot despre o ediție specială. Jaguar propune, pentru SUA, F-Type Checkered Flag Limited Edition. Producătorul nu aduce schimbări pe plan tehnic, de această dată. Totul ține de stil, în cazul modelului F-Type. Bazată pe versiunea R-Dynamic, Checkered Flag are sub capotă 300 sau 380 CP. Și mai ține de istoria motorsport. Aceasta deoarece noua serie limitată este un omagiu adus moștenirii din motorsport a companiei, inițiată de faimosul XK 120 din 1948.



Modificările exterioare includ un acoperiș de culoare neagră, indiferent de culoare. Apoi, Exterior Black Design Pack devine standard. Iar la final, F-Type primește și un set de jante exclusive, de 20 inch. Interiorul are parte de Windsor Leather, elemente din aluminiu și cusături contrastante. Volanul face legătura cu lumea motorsport cu ajutorul dungii roșii care marchează poziția neutră. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*