Stiri

Rally cu F-Type, un sportiv cu ADN de 70 de ani (video)

F-Type Convertible Rally – două modele unicat realizate de Jaguar pentru o aniversare cu dublu sens. O dată pentru a susține lansarea seriei speciale F-Type Chequered Flag Limited Edition. Și a doua oară pentru a continua moștenirea lăsată de 70 de ani de automobile sportive.

Jaguar a decis, se pare, ca 2018 să fie anul aniversărilor… de tot felul și din toate domeniile. Pentru a sărbători cum se cuvine aniversarea a șapte decenii de producție a automobilelor sportive, Jaguar Design and Engineering a pregătit pentru clienții fideli F-Type Chequered Flag Limited Edition. O serie specială, în întregime dedicată ADN-ului sportiv moștenit de la modelul XK 120, lansat în 1948.

Rally cu F-Type, un sportiv cu ADN de 70 de ani

Mai mult chiar, marca britanică a pregătit și două automobile unicat, care să celebreze o ramură specială a sportivității „bătrânului”. Astfel au luat naștere cele două exemplare F-Type Convertible Rally, care ne aduc aminte de succesele repurtate de XK 120 în raliuri faimoase ale anilor 1950, precum RAC, Tulip sau Alpine.

Rally pentru FIA, Chequered Flag de serie

F-Type Convertible Rally nu vor fi niciodată produse în serie, însă ambele sunt perfect utilizabile. Oriunde și oricând – se pare. Aceasta deoarece designerii care au lucrat la stilul inspirat de Chequered Flag au lăsat apoi mână liberă inginerilor. Iar aceștia au respectat regulamentele FIA, punând la bord inclusiv un rollcage și scaune de competiție cu centuri în șase puncte.

Dotate cu același propulsor Ingenium de 2 litri, turbo și 300 CP de pe ediția specială Chequered Flag, modelele Rally au parte de modificări profunde la nivelul trenului de rulare, frânelor și suspensiei. În spatele jantelor și pneurilor de raliu se află acum frâne canelate cu etriere cu patru pistonași. Legate de toate acestea sunt amortizoarele și arcurile create special – primele cu reglaje în trei etape, pentru diverse tipuri de suprafețe. În plus, manevrabilitatea este sporită de frâna de mână hidraulică și diferențialul cu alunecare limitată.

Modelele aniversare au fost puse deja la treabă. Ele au parcurs etapa de raliu Walters Arena din South Wales, însă fanii se pot „consola” doar cu achiziționarea Chequered Flag Limited Edition. În Anglia, aceasta costă £62.335 și aduce cu sine jante unicat de 20 inch Gloss Black sau piele Ebony Windsor Leather. Din păcate, nu sunt disponibile și celebrele „faruri de capotă”… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*