Stiri

Kamiq, Skoda foarte amic (video)

Kamiq este propunerea Skoda pentru extrem de aglomeratul segment SUV sub-compact european. Cât de aglomerat – suficient pentru ca fratele mai mare VW să ofere chiar două modele…

Și să nu uităm că Skoda Kamiq va avea parte de competiție internă inclusiv din partea la fel de înruditului spaniol Seat Arona. Nu doar de la VW T-Roc și T-Cross. Plus că lista crossover-elor de clasă B este una aproape interminabilă… chiar și dacă eliminăm zona premium! Iar numele Kamiq este deja cunoscut la Skoda – deoarece există un mic crossover cu aceeași denumire și în China. Totuși, Skoda nu a neglijat piața europeană. Iar la Geneva vom primi un Kamiq cât se poate de „indigen”.



A se citi orientat către zona superioară a clasamentului. Acolo unde va lupta cu modele precum Hyundai Kona, T-Roc, Mini Countryman, Citroen C3 Aircross, Mazda CX-3 sau Renault Captur, printre numeroși alții. Culmea, Kamiq nu oferă cel mai mare habitaclu dintre toți, așa cum ne-am obișnuit la Skoda. Are 4,24 metri lungime – față de Karoq care este lung de 4,38 metri, deci marja de eroare este mică. Astfel, portbagajul are 400 de litri. La fel ca la Arona. Mai mult ca la Captur sau Kona. Dar mai puțin ca la Countryman, C3 Aircross sau anumite versiuni de T-Roc.

Kamiq, la Geneva altfel… și nu prea

Spre deosebire de Karoq și Kodiaq, Kamiq are în sfârșit un design cu personalitate. Multiplă, ar spune unii, judecând după aranjamentul straniu al blocurilor optice față. Totuși, stilul disociat pare să fi devenit o emblemă a zonei crossover-elor subcompacte. Unde a prins mai bine decât în zona compactă. Vă mai aduceți aminte de Jeep Cherokee pre-facelift?! Zona laterală și spatele sunt cu mult mai cuminți. Ca să nu-i supere pe familiștii foarte tradiționali. Interiorul este direct importat de la Scala. Iar în versiunile superioare este tehno-modern. Cu instrumentar de bord digital de 10,25 inch și sistem de infotainment ce crește de la 6,5 la 8 sau la 9,2 inch.



Sub capotă, Kamiq este mai clasic decât un Shakespeare. Care vorbește TSI și TDI, desigur. Culmea, pe anumite piețe versiunea cea mai de bază va fi un 1.0 G-Tec, de 90 CP – cu alimentare duală, gaz/benzină. Apoi vin suspecții de serviciu. Tri-cilindrul 1.0 TSI de 95 CP / 175 Nm, cu doar cinci trepte. Recomandăm un upgrade minim la TSI-ul de 115 CP / 200 Nm, care vine cu manuală în șase sau DSG cu 7 trepte. Iar cunoscutul 1.5 TSI de 150 CP / 250 Nm nu lipsește nici el, oferit cu aceleași transmisii cu 6/7 trepte. Un singur TDI avem în meniu: 1.6 de 115 CP / 250 Nm. Toate, doar cu tracțiune față. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*