Lifestyle / Stiri

550 V8 pe „continentul” Bentley GT (video)

550 CP și V8, acestea sunt coordonatele seci ale noului Bentley Continental GT. Însă pasiunea luxului și spiritul grand touring sunt cu mult mai importante. Ca și cei 770 Nm de sub capotă…

Bentley a prezentat deja de ceva timp a treia generație Continental GT. Ba chiar a avut timp să ne ofere inclusiv versiunea decapotabilă – Continental GT Convertible. Sau GTC, pe scurt. Ambele motorizate de o specialitate a casei VW. W12 de 635 CP și 900 Nm. Acum, pentru un plus de eficiență și la fel de multă sportivitate, avem 550 CP și V8. Inclusiv cu dezactivare a cilindrilor, în 20 de milisecunde. Și performanțe de invidiat, foarte aproape de ce oferă fratele W12. 



Cei 550 CP și 770 Nm sunt arhisuficienți pentru a propulsa marele grand touring. Până la 100 km/h în 4 secunde fix. Și apoi până la 318 km/h. Cu W12 se ajunge în 3,7 secunde și apoi la 333 km/h. Diferența chiar nu este mare. Nici măcar pentru GTC, care ajunge la sută în 4,1 secunde. Și are aceeași viteză maximă. La fel de insesizabile sunt și diferențele estetice. Noi jante de 20 inch cu 10 spițe. Logo-uri V8 discrete pe aripile față țin între ele cei 550 CP. Iar în spate, avem patru în loc de doi. W12 are două ieșiri imense, ovale, pentru sistemul de evacuare. Continental GT și GTC V8 au nu 550, ci fix patru.

550 V8 sau 5 Pearl of the Gulf?

Bentley le propune clienților cu multă dare de mână din Orientul Mijlociu o serie extrem de limitată, cu dedicație. Bentayga Pearl of the Gulf by Mulliner. Un model de colecție. Inspirat de bogata tradiție – conform arheologilor, veche de 7000 de ani – a pescuitului de perle din Golful Arabiei. Doar cinci exemplare vor fi produse din noua serie limitată. Fiecare va fi un unicat, creat de artizanii de la Mulliner și produs manual. Evident, toate cinci vor avea din abundență parte de motive „Mother of Pearl” și conexiuni cu Golful Arabiei.



Astfel, fiecare interior va avea parte de trimiteri la comerțul și pescuitul perlelor rare. Astfel, specialiștii Mulliner vor livra tot ce este mai bun și mai luxos. Încrustații în lemnul Dark Fiddleback Eucalyptus: o scenă de pescuit cu o barcă „dhow”. Tapițerie din piele Linen / Brunel. Ceas Breitling cu încrustații Mother of Pearl. Cusături Camel și Brunel. Ba chiar și covorașe din lână de mielușel. Și praguri iluminate cu inscripția Mulliner. Și un mic „seif” cu autentificare prin amprentă. Nimic nu lipsește de la bord! 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*