Stiri

Tehno – Benz, GLC & GLC Coupé (video)

Tehno – capitolul este mai important pentru Mercedes-Benz decât stilul. Cel puțin aceasta pare strategia utilizată pentru introducerea versiunilor îmbunătățite ale SUV-urilor compacte GLC & GLC Coupé.

Primul a fost prezentat la Geneva, însă prin noianul de noutăți cu mult mai interesante ne-a fost ușor să-l trecem cu vederea. Nici o grijă, Mercedes-Benz ne-a reamintit. Germanii au prezentat și faceliftul pentru fratele cu spate rasat, GLC Coupé. Cele două modele sunt extrem de înrudite. Și totuși suficient de aparte la nivel de stil – între ele. Dacă ne raportăm la predecesorul fiecăruia, situația se complică. Aceasta deoarece Mercedes nu este adeptul schimbărilor majore de stil la jumătatea vieții actualei generații. Ei sunt preocupați de simbolistica tehno, mai ales.



Constructorul german a modificat grilele radiatoarelor. GLC are două baghete, iar GLC Coupé una singură. Plus meșă stil „diamant” – în schimb GLC are prize de aer rectangulare. Ambele modele oferă vibrații tehno cu ajutorul farurilor. Acum mai mici, cu tehnologie LED standard și profil… rectangular. În spate, ambele au un design nou pentru stopuri, cu elemente luminoase… rectangulare. Același stil angular este utilizat pentru ambele SUV-uri și în cazul terminațiilor duble ale sistemului de evacuare. GLC Coupé adoptă cel mai sportiv stil pentru partea dorsală. Însă ambele folosesc de acum și mai multe elemente cromate. În contrapondere cu zonele de protecție din plastic ale caroseriei.

Interior tehno – MBUX

În habitaclu diferențele dintre GLC și GLC Coupé sunt ca și inexistente. Cel puțin în față. Acolo, planșa de bord este, în sfârșit, mai evident diferită de a versiunilor anterioare. Ambele primesc un nou volan multifuncțional, dotat inclusiv cu comenzi tactile. Ambele primesc noul sistem de infotainment MBUX. Acesta include un instrumentar de bord complet digital. De 12,3 inch! Ecranul central este mai mic – de 7 sau 10,25 inch. Pe tunelul central comutatorul rotativ a fost înlocuit cu un touchpad. Nici acesta nu este mai eficient. Însă tehno – GLC-urile au și alte alternative. Volanul, touchscreen-ul central, comenzi vocale sau prin gesturi.



Dacă Mercedes este „leneș” la capitolul stil, nu același lucru putem spune despre motorizări. La ambele SUV-uri, toate sunt noi și toate în patru cilindri. Plus legate standard la sistemul 4Matic. Iar versiunile pe benzină au și EQ Boost. Sistemul mild hybrid adaugă temporar 10 kW și 150 Nm. GLC 200 și 300 au câte 197 și 258 CP. Versiunile diesel sunt mai numeroase: 200 d, 220 d și 300 d. Cu 163, 194 și 245. Plus 360, 400 și 500 Nm. Și consumuri ce variază între 5,2 și 5,8 l/100 km. GLC a avut premiera la Geneva. GLC Coupe o va avea la New York Auto Show, din aprilie. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*