Stiri

Masterpiece, o Kia în vizită la Seoul (video)

Masterpiece este conceptul folosit drept carte de vizită de către Kia la Seoul Motor Show. Alături de acest Mohave special s-au mai aflat și la fel de noul prototip SP Signature. Sau emoționalul „Imagine by Kia”, sosit direct de la plimbarea prin Geneva.

Da, Kia chiar a prezentat un concept denumit Masterpiece. Până la urmă sunt acasă la ei la Salonul Auto de la Seoul. Noul Mohave Masterpiece este un preambul pentru viitoarea generației a marelui SUV. Un off-roader de care nimeni nu a auzit prin Europa – ci doar în Coreea, China, și poate prin Rusia. Nici o grijă, nici nu vom auzi prea curând de el. Mohave va rămâne o afacere strict asiatică. Așa cum recent lansatul Telluride este vârful de gamă în America de Nord.



Ar putea exista totuși un motiv bun pentru a-i acorda câteva clipe de atenție. Nu doar datorită siluetei impunătoare. De SUV de clasă mare, bun să ducă toată familia în pustietate în aventura vieții. Și de asta, dar mai ales datorită designului. Kia o spune pe șleau: cele trei concepte prezentate la Seoul Motor Show „prefigurează viitoarea direcție în care se va îndrepta designul mărcii”. Cel mai probabil, vom asista în primul rând la o reconfigurare a deja clasicei grile a radiatorului „tiger nose”.

Masterpiece sau nu?

La Mohave Masterpiece, aceasta capătă proporții gigantice și include nu doar zona radiatorului, ci și ansamblul farurilor. Acestea păstrează stilul „cub de gheață” și sunt dublate de numeroase elemente LED verticale. Dacă vă aduceți aminte, și Imagine by Kia îmbina – mult mai armonios – farurile cu grila. La fel se întâmplă și în cazul la fel de noului prototip SP Signature. Acesta este o continuare a unui alt concept – SP Concept, prezentat la Auto Expo 2018, desfășurat la Delhi în India.

La toate trei conceptele interpretările grilei corporate sunt diferite. Astfel încât nu putem fi siguri de forma finală. Însă, conform informațiilor oficiale, SP Signature va deveni un model SUV compact global. Încă de anul acesta – mai târziu Kia va prezenta și o a treia interpretare. Un prototip de pre-producție, cel mai probabil foarte apropiat de modelul de serie. Și atunci ne vom lămuri, probabil, de forma finală a stilului „tiger nose”. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*