Stiri

CLA35 – Mercedes-AMG de New York (video)

CLA35 de la Mercedes-AMG este premiera de bază pentru constructorul teuton la apropiatul New York Auto Show. E clar, americanilor le place a doua generație CLA – modelul standard fiind anterior prezentat la CES în Las Vegas, în ianuarie.

Mercedes-Benz are una dintre cele mai extinse game compacte din zona premium. Avem Clasa A – hatchback și Saloon. Mai avem Clasa B. Sau a doua generație a coupé-ului cu patru portiere CLA. Și acum să începem cu gama Mercedes-AMG: A35 hatchback, apoi A35 Saloon. Și de acum încolo, și noul CLA35. Toate trei, desigur, au aceeași „inimă” și o coloană vertebrală tehnică comună. 



Asta înseamnă că sub capotă găsim un 2 litri, turbo, în patru cilindri. Cu semnătura specialiștilor din Affalterbach. Și 306 CP plus 400 Nm. Suficient, în cazul modelului CLA35, pentru 250 km/h. Viteză limitată electronic, bineînțeles. Și mai important – pentru carnetul șoferului – va fi însă sprintul. În stil american, la 60 mph, durează 4,6 secunde. În stil european, la 100 km/h, rămâne în „clubul celor 4 secunde”. Cu 4,9 secunde.

CLA35, foarte Sun Yellow

Mercedes-AMG a ales drept culoare de prezentare o nuanță apropiată verii. Și una potrivită călătoriilor lungi și rapide. Foarte rapide. Datorită transmisiei AMG Speedshift DCT 7G. Cu dublu ambreiaj și 7 trepte. Aceasta este legată la sistemul de tracțiune integrală variabilă AMG Performance 4MATIC. Disponibil inclusiv cu torque vectoring. Alte bunătăți AMG incluse la pachet sunt: sistemul de evacuare cu flapsuri de modulare a sunetului, suspensia AMG Ride Control sau sistemul de telemetrie AMG Track Pace.



Divizia de performanță nu uită nici de modificările vizuale. Acestea sunt subtile – mai ales la interior, unde atenția este de obicei captată de sistemul MBUX. La exterior, schimbările de stil sunt discrete, așa cum deja ne-am obișnuit. Nu lipsesc jantele dedicate, de 18 sau 19 inch, desigur. Și nici sistemul de iluminare ambientală pentru habitaclu. Cu 64 de nuanțe diferite… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*