Stiri

DBS 59, Vantage, Zagato, R-Reforged – pe stilul Aston (video)

Aston Martin. AF Racing. R-Reforged. Zagato. Ce au toate în comun? O pasiune comună pentru automobile de performanță, luxoase și gata să te facă să renunți la multe sute de mii de lire din contul bancar.

În 1959, Aston Martin pleca acasă cu o istorică dublă victorie (locurile unu și doi) de la clasica cursă de 24 de ore de la Le Mans. În 2018, compania prezenta DBS Superleggera drept noul său model de top. Iar anul acesta divizia de personalizare „Q by Aston Martin” face un pic de magie pentru noua serie limitată DBS 59, creată pentru dealerul Aston din Cambridge, Anglia.



Doar 24 de exemplare au început producția chiar luna aceasta, câte unul pentru fiecare oră. Q a studiat cu atenție modelul de curse DBR1 din 1959 pentru a reproduce cu acuratețe culoarea AM Racing Green. Iar tușele moderne sunt reprezentate de elementele din fibră de carbon, detaliile în culoarea bronzului, sau jantele de 21 inch. La interior, detaliile sunt și mai pregnante pe finisările Obsidian Black și Chestnut Tan.

R-Reforged, pentru Aston și Zagato

Trecem la Zagato, care sărbătorește 100 de ani de existență în 2019. Totul a început în 1919 când Ugo Zagato a fondat un mic atelier milanez dedicat construirii și reparației de automobile și avioane. Astăzi, Zagato este unul dintre puținii și foarte faimoșii coachbilderi ai lumii. Și din 1960 încoace – de la DB4 GT Zagato – Aston Martin este unul din cei mai apropiați prieteni. Destul pentru a crea anul acesta nu una (DBZ Collection), ci chiar două colecții. A doua poartă numele de Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged.

Și a fost încredințată celor de la AF Racing AG, care astfel anunță introducerea subsidiarului R-Reforged. Noi salutăm întoarcerea micului Vantage. În format cu marele V12. Și cu stilul Zagato. Ah, și mai ales ne sclipesc ochii de pasiune pentru adăugarea versiunii Speedster, alături de Coupé. Din păcate, doar câte 19 exemplare din fiecare vor fi produse. Nu de R-Reforged, ci de alt subsidiar AF Racing – Vynamic GmbH.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*