Stiri

Hyundai, de 3 x Ioniq… Electric (video)

Seria Ioniq a primit prima sa actualizare majoră nu cu mult timp în urmă. Însă pe atunci nu aflam decât primele informații, ce includea detalii despre variantele Hybrid și Plug-In. Acum, Hyundai recidivează și cu Ioniq Electric.

Mai mult, acum avem informațiile oficiale pentru Europa cu privire la întreaga serie de trei modele Ioniq. Hybrid, Plug-In și Electric. Astfel, întreaga gamă primește noi servicii pentru suita de conectivitate Blue Link. Mai exact, se generalizează sistemul eCall, precum și gama de servicii Live. Toate modelele primesc, de asemenea, pachetul de tehnologii de siguranță și asistență Hyundai SmartSense. În plus, fiecare model a fost regândit la capitolele design exterior și interior. Habitaclul se remarcă prin noul display AVN de 10,25 inch.

Iar fiecare din cele trei modele primesc și modificări subtile ale caroseriei. Cel mai ușor de remarcat sunt, desigur, temele distincte pentru grila radiatorului la Hybrid/Plug-In versus Electric. Alte schimbări sunt comune: modificările barelor față/spate sau ale farurilor, stopurilor și sistemului DRL – toate dotate cu tehnologie LED. Iar Ioniq Plug-In și Electric au noi jante de 16 inch, în timp ce modelul Hybrid primește noi opțiuni de 15 sau 17 inch.

Ioniq, mai pregătit să fie Electric

Cel mai important, Ioniq Electric devine de acum un concurent direct pentru liderul segmentului EV. Astfel, Nissan Leaf de 40 kWh va avea de furcă cu noul Ioniq Electric. Hyundai a crescut capacitatea acumulatorului de la doar 28 kWh la 38,3 kWh. Asta înseamnă o capacitate de stocare adițională de 36%. Iar efectul asupra autonomiei este vizibil – 294 km în noul ciclu WLTP. E-motor-ul său dezvoltă în continuare 136 CP și 295 Nm. Însă a crescut și capacitatea încărcătorului de la bord – de la 6,6 la 7,2 kW pentru Type 2 AC. În cazul stațiilor rapide DC, la 100 kW bateria ajunge la 80% în 54 de minute.

Să nu uităm nici de Ioniq Hybrid și Plug-In. Acestea au la bord GDI-ul de 1,6 litri și 105 CP / 147 Nm. Ioniq Hybrid are un motor electric de 43,5 CP plus o baterie Li-Po de 1,56 kWh. Versiunea Plug-In are un e-motor de 60,5 CP și acumulatori de 8,9 kWh. Puterea totală în ambele cazuri este de 141 CP și 265 Nm. În cazul modelului Plug-In, autonomia WLTP în modul EV este de 52 km. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*