Stiri

Ingenium MHEV sau Chequered Flag (video)

Ingenium sosește cu MHEV la bordul navei amiral Land Rover Range Rover. În schimb, Jaguar se joacă cu Chequered Flag și inimile fanilor în variantă compactă, pentru SUV-ul E-Pace.

La fel ca în cazul noului Range Rover Evoque, Land Rover a decis să implementeze opțiunea electrificării printr-un sistem mild hybrid pe clasicul Range Rover. Acesta primește o nobilă motorizare cu șase cilindri în linie din seria Ingenium. Noua versiune MHEV (mild hybrid EV) costă de la £83.655 acasă, în Marea Britanie.

Noul propulsor Ingenium, pe benzină, de trei litri, livrează 400 CP și 550 Nm. Suficient pentru a împinge mărețul SUV britanic la 100 km/h în 6,3 secunde. Și, dacă este nevoie, până la o viteză de 225 km/h. Consumul mediu este de 9,3 l/100 km (NEDC). Sistemul MHEV pe 48 de volți este creditat cu o reducere de 12% a emisiilor de CO2. În plus, Land Rover adaugă și mai multă tehnologie – precum noul Smartphone Pack. Oferit standard, acesta include Apple CarPlay și Android Auto.

Ingenium e mai Chequered Flag

De cealaltă parte, Jaguar folosește și el motorizări din seria Ingenium. De 150 și 180 CP pentru fanii diesel. Și 200 sau 249 CP pentru cei cu benzină în „vene”. Toate patru disponibile împreună cu noua ediție specială Chequered Flag. Ați mai auzit de această serie limitată, disponibilă și pe mai marele F-Pace.

Acum este rândul și mai compactului E-Pace să adopte o atitudine dinamică. Nici urmă de vopsea în carouri, desigur. Jaguar oferă totuși jante de 19 inch Satin Dark Grey. Sau culoarea exclusivă Photon Red, alături de Corris Grey și Yulong White. La interior, steagul este totuși prezent pe praguri, în timp ce tapițeria din piele Ebony Grained are parte de cusături roșii. Și pe E-Pace își fac loc de acum Apple CarPlay și Android Auto.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*