Stiri

ESF, un Mercedes sigur pentru 2019 (video)

ESF – Experimental Safety Vehicle ESF este o serie de concepte cu îndelungată tradiție la Mercedes-Benz. Varianta pentru 2019 aduce în era modernă cele mai noi idei pentru o siguranță crescută ale constructorului german.

Seria ESF are o vechime de decade la Mercedes – cel mai recent de până acum era din 2009. Iar ESF 2009, bazat pe marele și noul pe atunci S400 Hybrid sosea după un hiatus major. Unul care data din 1974, atunci când constructorul prezenta ESF 24. Ei bine, inginerii au nevoie de timp pentru a perfecționa noile tehnologii. Și pentru a descoperi noi viziuni despre siguranță. Astfel, nici originalitate creației nu se pierde. Deci, Mercedes, așteptăm un nou ESF pentru 2029.



Până atunci, conceptul de anul acesta este un SUV Mercedes GLE de nouă generație, dotat cu un contemporan sistem de propulsie plug in hybrid. Are de asemenea și cele mai avansate sisteme autonome. Și astfel este capabil ca în anumite condiții să preia controlul asupra vehiculului. ESF 2019 își va face apariția în iunie la convenția ESV de la Eindhoven, din Olanda. Apoi va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Frankfurt din Septembrie.

ESF, bun pentru cei mari și mici

Mercedes prezintă pentru prima oară tehnologia Pre-Safe Child. Aceasta este special adaptată celor mici, având incluziv monitorizare pentru semnele vitale ale copilului. În cazul unui accident, un mic robot apare din spate de sub caroserie și se plasează în drum pentru a forma clasicul triunghi de avertizare. Care mai este prezent într-o formă supradimensionată și pe plafon.



În plus, o parte din noutățile majore aduse de ESF au legătură cu sistemele semi-autonome. Spre exemplu, în modul autonom, SUV-ul retrage volanul și pedalele – reducând riscul rănirilor în caz de accident. Această soluție a dus însă la apariția unei probleme – plasarea centurilor de siguranță și a airbag-urilor dedicate șoferului. Rezolvarea e simplă – centura pe scaun și airbag-ul frontal integrat în panoul de bord.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*