Stiri

Wörthersee, casa GTI-urilor conceptuale (video)

Wörthersee, lacul unde din 1982 încoace se ține tradiționala întâlnire anuală a pasionaților de VW Golf GTI. Și tot tradițională a devenit expunerea de către ucenicii companiei a unor concepte precum noile Aurora și FighteR.

Totul a început în 1982, în municipalitățile austriece Reifnitz/Maria Wörth. De 38 de ediții încoace, idilicele peisaje alpine se transformă complet în această perioadă a anului. Iar GTI Meet (29 mai – 1 iunie) este precedat inclusiv de o întreagă săptămână de pasiune motoristă… VW va fi prezent acolo cu noul Golf GTI TCR de 290 CP, versiunea sa pentru WTCR, T-Roc R sau electricul ID.R. Însă, mai ales, va fi prezent prin intermediul învățăceilor săi.

Ucenicii de la Wolfsburg și Zwickau duc anul acesta greul noutăților absolute – în lipsa unor premiere oficiale ale casei VW. Nici o grijă, conceptele Aurora și FighteR au grijă să compenseze. Adevărate showcar-uri unicat, acestea au fost aduse la Wörthersee după ce au fost dezvoltate și construite chiar de cele două echipe de ucenici.

Wörthersee, vrei Golf GTI Aurora sau R Estate FighteR?

Fanii se vor putea delecta fie cu sportiva Aurora, fie cu mai practicul FighteR. Primul, un Golf GTI în continuare dotat strict cu tracțiune față, are parte de nu mai puțin de 380 CP. Pe lângă TSI-ul de 2 litri, ucenicii au mai utilizat și cutia DSG cu șapte rapoarte. Și, ca să fie auzit de departe, conceptul vopsit într-o schemă Nardo Gray / Black / Mint Green are și un sistem audio de 3500 de wați.

Dacă Aurora are doar două locuri, FighteR este cu mult mai practic la Wörthersee. Operă a studenților de la Zwickau, acesta are tot spațiul unui model Estate, precum și performanțele unui Golf R. Și ceva în plus. Aceasta deoarece modelul cu tracțiune integrală 4Motion are de acum 400 CP. Și kit de caroserie widebody, ce adaugă 6 cm la lățime. Vopsit în Crystal Silver / Nardo Gray și cu accente Misano Red / Piano Black. Și gata de acțiune drept safety car pentru evenimentele de pe circuitul de la Sachsenring. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*