Stiri

Mountiaq: Skoda are o benă de vacanță (video)

Mountiaq este numele celui de-al șaselea Student Concept Car de la Skoda. 35 de ucenici au lucrat intens timp de opt luni pentru a crea acest pickup cool, gata de orice fel de aventură. Pe teren accidentat sau în mediul urban.

Din păcate – și o spunem cât se poate de sincer, pentru că Skoda are nevoie de un pic de nonconformism – Mountiaq va rămâne un simplu unicat. Deci adio gânduri că în sfârșit groaznicul Felicia Pickup are un urmaș. Spiritual și gândit de oameni întregi la minte. Înapoi la Mountiaq, mai bine. Acesta a fost creat pornind de la marele SUV Kodiaq. Și ucenicii de la Școala Vocațională Skoda din Mladá Boleslav au cheltuit nu mai puțin de 2000 de ore de lucru pe el.



Skoda nu este o marcă prea îndrăzneață, în general. Însă studenților săi nu le este îngrădită imaginația la fel ca angajaților maturi. Dovada – Mountiaq, dar și prototipul de anul trecut. Sunroq era un SUV-cabrio bazat pe compactul Karoq. Marele pickup este însă cât se poate de mare. Lung de 4999 mm, lat de 2005 mm și înalt de 1710 mm. Plus un ampatament de 2788 mm. Și o greutate de nu mai puțin de 2450 kg. Mult peste Kodiaq. La fel și garda la sol de 29 cm, cu 10 peste ceea ce oferă Kodiaq Scout.

Mountiaq, gata de vacanțe de lucru

Mai temperat un pic este propulsorul. Un clasic 2.0 TSI de 190 CP. Nu și designul, în schimb. Partea din față este cât se poate de luminoasă. LED-uri în fantele grilei. LED-uri în bara față (plus bullbar și vinci). Snorkel lângă și o bară imensă LED pe plafon. Acoperiș și portiere față mai scurte. Lipsă portiere, plafon și hayon în spate. Apariție pentru o benă. Iluminată. Și dotată cu un compartiment secret sub podeaua din aluminiu.



Finisarea a avut loc în nuanța Sunset Orange, iar Mountiaq mai primește și jante de 17 inch cu ornamente printate 3D și pneuri off-road. Ucenicii nu au uitat de interior, acolo unde tapiseria celor două scaune are un aspect „montan” iar elementele „Simply Clever” abundă. Astfel, avem frigider, sistem audio de 2000 de wați, sau clasicele și fiabilele stații de emisie-recepție. Ce spuneți, ar merge un pickup Skoda bazat pe Amarok? 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*