Stiri

GP, un JCW în vizită pe Nurburgring (video)

Mini John Cooper Works GP. Strict 3000 de exemplare. Din 2020. Și un prototip care s-a prezentat în weekend. În fața fanilor cursei de anduranță de 24 de ore de la Nürburgring.

Mini va merge electric de anul acesta. Însă nu uită de tradiția motorsport. Astfel, de anul viitor fix 3000 de pasionați ai mărcii vor avea o armă anti hot-hatch. În John Cooper Works GP. Sau JCW GP. Ca să fim mai „reducțio temporis”. Cam așa cum este prototipul prezentat publicului de pe Nurburgring. Nu de alta, dar Mini ne îmbie cu timpi de record. Să nu ne grăbim însă. Sau…



Prototipul noului sportiv de extremă al mărcii britanice este încă în curs de testare și dezvoltare. Pe Nurburgring Nordschleife, unde altundeva?! Acolo unde, conform constructorului, mai este mult timp pentru perfecționare până la lansarea pe piață. Însă rezultatele sunt îmbucurătoare – predecesorul său a fost deja bătut cu aproape o jumătate de minut. Deci – în urmă cu șapte ani, acesta venea cu un tur de circuit de 8 minute și 23 de secunde. Matematic, asta înseamnă sub 8 minute pentru noua generație.

Mini, JCW, GP, mai este nevoie de altceva?

Să vedem ce spune comunicatul oficial. „Putere ridicată a motorului”. Adică motor cu patru cilindri, TwinPower Turbo, care dezvoltă 300 CP. „Tehnologia suspensiei specifică modelului armonizată cu competenţa John Cooper Works în motorsport”. Adică prize de aer largi, jante din aliaj, elemente aerodinamice speciale, un imens eleron pe acoperiș. Și un design ascuns de culorile „racing” de camuflaj. Plus, să nu uităm de elementul acustic. Este important – Mini face unele dintre cele mai captivante evacuări sportive din ultimul timp.

Ah, iar JCW GP a ajuns la cea de-a treia generație. De aceea pe Nürburgring a fost prezent alături de modelul anterior. Dar și alături de un Mini Cooper S cu kit John Cooper Works GP. Model devenit deja de „colecție”, fiind prezentat în urmă cu peste o decadă – în 2006. Iar pe atunci ele erau realizate în doar 2000 de exemplare. Deci, la a patra generație, Mini va urca probabil la 4000 de unități. Sperăm noi…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*