Stiri

Captur – Regele Crossover 2.0 (video)

Captur este cel mai bine vândut crossover din clasa subcompactă. Iar Renault nu lasă regele să îmbătrânească, prezentând cea de-a doua generație. La doar șase ani de la apariția pe piață a originalului.

Temporizarea este aproape perfectă pentru marca rombului. „Fratele” Dacia Duster s-a apropiat destul de periculos. Iar rivalii de o viață de la Peugeot nu cedează lupta și doar ce au introdus noul 2008 / e-2008. În plus, trebuie făcut față asaltului noilor veniți. Precum viitorul SUV subcompact cu tendințe globale de la Kia – Seltos. Sau craioveanului Ford Puma. Până acum, Captur s-a vândut în 1,2 milioane de unități de la lansare. Și de la a doua generație devine cu adevărat un produs global. Fabricat inclusiv în China.

Dacă designul este familiar, este deoarece avem un deja vu. Unul de tip Clio – Captur preia idei de la faimosul supermini. Și le adaptează la forma și dimensiunile de crossover. Iar fanii generației trecute vor avea motive să o aleagă pe cea nouă – legăturile de „sânge” sunt păstrate cu sfințenie. Dar adaptate timpurilor moderne, adică la noua platformă CMF-B. Cu 85% noi componente față de predecesor. Este de acum mai ușor, ceva mai mare. Dar și mai aerodinamic, silențios și eficient. Lungimea a crescut cu 11 cm, iar ampatamentul cu 2 cm. Iar opțiunile de personalizare exterioară ajung la cifra 90. Cu 11 culori de caroserie, patru pentru plafon, plus 3 pachete.

Captur de tehnologie

Farurile sunt doar cu tehnologie LED, inclusiv de la nivelul de bază. Iar stopurile au și design 3D. La interior, Captur merge pe mâna noului Clio – având aceeași alcătuire de bază a planșei de bord, inclusiv cu ecranul vertical în echipările superioare. Diferă zona consolei centrale, mai ridicată la Captur. Astfel apare un spațiu pentru sistemul de încărcare prin inducție al unui smartphone. Altfel, același „Smart Cockpit”. Cu instrumentar de bord digital – între 7 și 10,2 inch. Plus cel central de până la 9,3 inch. Și platforma multimedia Easy Link, compatibilă Android Auto plus Apple CarPlay.

La fel ca la Clio V, Captur va fi disponibil cu sistemul Renault Easy Drive. Acesta va include noutăți precum Asistentul în trafic și pe autostradă, o primă etapă spre vehiculul autonom. Acesta funcționează pe anumite versiuni – echipate cu transmisie automată – între 0 și 160 km/h. Alte noutăți includ noua cameră la 360 de grade, sau sistemul activ de frânare de urgență cu detectarea cicliștilor și a pietonilor. Sau, în premieră la Renault, Rear Cross Traffic Alert.

Captur de spațiu și electrificare

Și noul 2008 a crescut oferta de spațiu interior și cargo. Însă Captur rămâne lider în segment, conform Renault. Cu un total de 536 litri pentru portbagaj. Și încă 27 litri prin diferitele compartimente din habitaclu. Chiar și sistemul opțional Bose integrează subwoofer-ul în portbagaj în așa fel încât nu răpește din volumul util. În plus, bancheta posterioară se deplasează până la 16 cm, în timp ce podeaua portbagajului se poate aranja pe două niveluri.

Noua generație Captur vine cu și mai multe opțiuni de motorizare, plus cutii manuale cu 5/6 trepte și automată cu dublu-ambreiaj cu 7 rapoarte. La capitolul benzină, își face apariția noul TCe de un litru dezvoltat de Alianță, de 100 CP și 160 Nm. Urmează cunoscutul 1.3 TCe GPF de 130 CP și 240 Nm, în timp ce varianta de top este versiunea de 155 CP și 270 Nm a sa. Fanii diesel au parte de clasicul 1.5 Blue dCi. Îmbunătățit pentru a dezvolta 95 sau 115 CP.

Și mai important, noua platformă modulară permite introducerea unei versiuni plug-in hybrid. Noul E-TECH Plug-in a fost dezvoltat pe baza a 150 de noi brevete, urmând să fie primul sistem de acest tip oferit în segment. Acesta combină un motor pe benzină de 1,6 litri și două motoare electrice de tracțiune, precum și acumulatori de 9,8 kWh. Suficient pentru un parcurs electric de 45 de km. Cu până la 135 km/h.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*