Stiri / Video

T-Roc, singurul SUV Cabriolet mainstream (video)

T-Roc, Cabriolet, SUV, compact, de serie. Rară, foarte rară asociere de cuvinte. Și totuși, VW s-a ținut de cuvânt și ne va oferi, din primăvara lui 2020, un crossover compact cu acoperiș amovibil.

Consiliul director al VW a luat o decizie extrem de curajoasă în februarie 2019. Atunci au decis să aprobe intrarea în producție a primului cabrio-SUV al mărcii. Și, la ora actuală, singurul SUV Cabriolet din zona mainstream. Oare VW vrea să reediteze succesul primei generații Mazda MX-5 Miata? Acel mic model decapotabil, foarte accesibil, responsabil pe atunci cu revitalizarea segmentului cabrio. Nu de alta, dar nișa decapotabilelor este iar în „moarte clinică”.



Sau, poate, T-Roc Cabriolet este visul unei nopți de vară în care doi manageri de la VW s-au întâlnit pe o plajă pustie pentru o cină romantică… și el a sosit în Range Rover Evoque Cabriolet, iar ea în Nissan Murano CrossCabriolet! Oricum ar fi, avem un nou membru în familia T-Roc, gata să-i facă concurență lui T-Roc R. Tot una rapidă. Însă la decapotat pavilionul textil – care ar dura doar 9 secunde! O valoare impresionantă, mai ales din mers, la 30 km/h.

T-Roc, Cabriolet, dar la fel

VW nu este adeptul alterării rețetei cunoscute. Chiar și atunci când intră pe teritoriu necunoscut. Vă mai spun odată. T-Roc este singurul SUV și Cabriolet de pe piață, din zona accesibilă. Adică non-premium. Din întreaga lume. E clar? Asta chiar intră în categoria premiere mondiale. La Frankfurt IAA, la toamnă. Până atunci vă spunem ce mai știm despre acest SUV fără acoperiș. A pierdut două portiere – este evident. Și un loc în spate. Dar mai are încă 283 litri pentru portbagaj. Și sistem roll-over, plus parbriz ranforsat și alte modificări structurale. Nemții merg la sigur, se știe.

Ceea ce ar fi fost cu adevărat interesant – dar poate nu este fezabil tehnic (datorită necesității ținerii sub control a masei) – era dacă T-Roc Cabriolet avea opțiune 4×4. Așa, este un crossover cu tracțiune pe două roți. Și cu propulsoare ultra-clasice. Doar pe benzină, pentru ambianță. Un trei cilindri de un litru și 115 CP. Cu șase trepte manuale. Și un TSI de 1,5 litri de 150 CP. Opțional cu dublu-ambreiaj DSG și 7 trepte. Logic și concis. În stil Volkswagen. Și aventura trebuie raționalizată… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*