Stiri / Video

EQV de electric premium, EQ de A sau B cu PHEV (video)

EQV este doar al doilea model complet electric al noului brand EQ de la Mercedes-Benz, după EQC. Și unul oferit de MB Vans, deoarece avem de-a face cu un minivan de cursă lungă. De lux și cu emisii zero. Iar asta nu este tot, mai sunt și A / B 250e de luat în calcul.

La Geneva, în primăvară, constructorul german a prezentat – printre altele – prototipul EQV Concept. Adică o versiune a Clasei V de la sub-brand-ul EQ, dotată cu propulsie strict electrică. Și în ciuda faptului că în segmentul EV lucrurile se mișcă încet de la concept la producția de serie, la IAA Frankfurt publicul va avea parte de versiunea de serie. Care arată… identic cu cea prototip. Iar asta este de bine, deoarece cărăușul întruchipează perfect filozofia MB – în zona transportului organizat de pasageri. Nici o rușine, doar Mercedes face asta de decade…



Ideea este că EQV este un van premium complet electric. Și livrează. Șapte sau chiar opt persoane au loc suficient la bord. Iar nivelul de silențiozitate este invers proporțional cu cel de poluare. Maxim în față, minim la „țeava de evacuare”. Totul este acolo în față – motorul electric de 204 CP, care imprimă o viteză maximă de 160 km/h. Dar și portul de încărcare – bun pentru 11 kW la Wallbox și 110 kW în sistem DC. Suficient pentru un SoC (state of charge) al bateriei de 90 kW (net) 10-80% în doar 45 de minute. Autonomia are și un zero inserat: 405 km.

EQV mai mare, A și B 250e compacte

Pe lângă EQV, Mercedes-Benz a mai oferit și primele informații despre zona electrificată compactă. Pentru prima oară Clasele A (hatch și sedan) și B vor avea parte de un sistem de propulsie plug in hybrid. Noile 250e au parte de branding EQ Power, ceea ce înseamnă mai ales acumulatori mai mititei – 15,6 kWh (brut). Nu aceeași strategie a fost aplicată și pentru putere – 218 CP combinat și 450 Nm. Suficient pentru sprint-uri la 100 km/h între 6,6 și 6,8 secunde. Dar și pentru parcursuri electrice între 56 și 69 km, în funcție de versiune.

La final, dacă vreți să vedeți de ce modelele electrificate reprezintă viitorul… în mâini capabile, urmăriți cele 4 minute și ceva de nebunie cu Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid. Germanii i-au încredințat un exemplar nou-nouț faimosului racer și personalitate TV Tim Schrick. Care nu s-a dus pe Nurburgring deoarece e prea mainstream. În schimb, ne-a oferit o lecție de pilotaj… tocmai în Suedia. Pe Gotland Ring, un circuit chiar mai nou decât SUV-ul teuton. Nu de alta, dar o parte din pistă se află încă în construcție, fiind neasfaltată. Și, cum spune unul din comment-uri, asta înseamnă să conduci un „frigider” ca și când ar fi fost furat… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*