Stiri / Video

Început descrescător de IAA2019 (video)

Salonul Auto de la Frankfurt – IAA2019 – are un debut anticipat. În stil SUV, desigur. Și descrescător. De la cel mai puternic la cel mai… electrificat. Cu Porsche Macan Turbo. Mercedes-AMG GLB 35. Și Seat Tarraco FR.

Seria Macan a fost restilizată… nu foarte recent. De aceea Porsche o tot mai împrospătează. De acum, cu Macan Turbo cu facelift. Model care nu că n-ar fi turbo în versiunile standard. Încă Macan S are un propulsor mai mare decât noul Turbo. V6 de trei litri, versus 2,9 litri. Cel din urmă este, însă, complet nou. Și livrează 440 CP și 550 Nm – față de 354 CP și 480 Nm. Are o capacitate cilindrică cu 20% mai mică decât predecesorul, însă un plus de 10% la putere. Adică 40 CP. Cuplul rămâne același.



Însă îmbunătățirile aduse șasiului și suspensiei îi permit noului Macan Turbo să se prezinte la IAA2019, luna viitoare, de la zero la 100 km/h în 4,3 secunde – cu trei zecimi de secundă mai rapid. Și cu o viteză maximă de 270 km/h (plus 4 km/h). Este mai rapid și invers – Porsche Surface Coated Brakes (PSCB) sunt standard, ca parte a șasiului optimizat. Este și mai atractiv – cu o parte frontală foarte aerată și un nou spoiler spate cu design cu două aripi. Nimic de comentat la interior – ne plac clar scaunele sport reglabile pe 18 căi și sistemul Bose cu 14 difuzoare și 665 wați.

IAA2019 cu multe SUV-uri rapide

Coborâm o treaptă mică a puterii și urcăm una în materie de habitabilitate. Acolo îl găsim pe Mercedes-AMG GLB 35. Cu grila Panamericana, pentru prima oară pe un model al seriei 35. Dar mai ales cu cele șapte locuri din interior. Ne place mix-ul: SUV compact, capabilități bune off-road, interior spațios pentru familie. Și capacități sportive de hot hatch. Cu propulsor AMG de 2 litri și 306 CP / 400 Nm. Pentru a ajunge rapid la antrenamentele copiilor. În 5,2 secunde la 100 km/h și apoi până la 250 km/h.

Mai coborâm încă o treaptă a puterii și urcăm vreo două în materie de eficiență și anti-poluare. Acolo se află noua versiune dinamică Seat Tarraco FR. Cu tot cu detalii exclusive, precum schema de vopsire Fura Grey, jantele de 19 sau 20 inch, grila dedicată a radiatorului sau scaunele scoică față. Și mai ales cu premiera PHEV – plug in hybrid – de sub capotă. Acolo unde se află un total de 250 CP electrificați și 400 Nm. Suficient pentru a bifa 100 km/h în 7,4 secunde. Dar mai ales pentru a parcurge peste 50 km cu emisii zero, datorită acumulatorilor de 13 kWh. Așadar, ne revedem la IAA2019… să mai vedem și alte noutăți. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*