Fără categorie / Stiri

La Cupra Tavascan SE ATașează cablul de curent (VIDEO)

Seat a aplicat o rețetă de marketing inteligentă și și-a dezvoltat o marcă paralelă care să producă vehicule mai speciale. Iar Cupra Tavascan este primul model care va fi complet diferit de restul gamei noii mărci spaniole.

Pe câtă vreme Seat Tarraco a primit o versiune Plug-in Hybrid, Cupra Tevascan Concept este un adevărat salt înainte. Am putea spune că ținta sa este nici mai mult nici mai puțin decât Tesla Model X. Cu o alură de SUV coupe și două motoare electrice, conceptul Cupra Tavascan țintește direct în vârful piramidei SUV-urilor. Interesant este că dacă ar fi produs de serie ar concura Audi e-Tron. Mașina este pe noua platformă electrică de a grupului Volkswagen MEB. Vehiculul are două motoare electrice care au în total 306 CP și promite o autonomie de 450 km. Bateriile au 77 kWh. Piața SUV-urilor a înregistrat o creștere de 15% numai în ultimul an. Acesta este și motivul pentru care Cupra a venit cu un concept electric pe acest segment.

Evoluția SUV-coupe

Desigur, nu se știe dacă va fi produs sau nu în serie. Dar dacă BMW, Mercedes-Benz și Audi au avut succes pe acest segment, și mărcile de volume se pregătesc să îl acceseze. Momentan, Renault se pregătește să vină cu Arakana pe piața europeană și în curând s-ar putea să vedem și un Volkswagen SUV-Coupe. Deja au făcut un SUV Cabrio pe platforma lui T-Roc și va fi prezentat tot la Frankfurt. Seat nu este la primul său SUV electric concept. Ei au adus în primăvară, la Geneva, conceptul el Born, o mașină care este foarte aproape de a deveni realitate.

 

Tavascan din Pirinei

Numele Tavascan este preluat de la un sat din munții Pirinei (în Catalunia), unde peisajele sunt absolut mirifice. Dar Tavascan, ca un apărător al naturii prin platforma sa electrică, promite să nu o polueze. Este primul concept electric al mărcii Cupra. Până când va fi disponibil, sau dacă va di disponibil într-o versiune de serie, Cupra va lansa modelul Formentor care este un plug-in Hybrid. Experiența constructorului spaniol a fost dovedită deja în competiții, cu Cupra e-Racer.

Aspect pentru viitor

Conceput după cele mai noi tendine în domeniu, Cupra Tavascan se dorește a fi baza de pornire pentru o viitoare mașină de serie. Dacă se continuă trendul actual de translație a pieței către SUV-uri și mașini electrice, Tavascan ar putea ajunge în show-room-uri în doar câțiva ani. Probabil că la o versiune de serie va pierde jantele de 22 de inchi, în schimb este foarte posibil să câștige mai multe elemente de la Audi e-Tron. Interiorul este deja garnisit bine cu sisteme de infotainment și un bord digital. Fiind vorba despre un concept, este puțin probabil ca spaniolii să se fi preocupat prea mult de partea de conducere autonomă. Dar, până vor avea o versiune de serie, au timp să o implementeze. 

Cupra-Tavascan-02

Picture 2 of 5

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*