Stiri / Video

Audi și salonul, AI:Trail & RS7 Sportback (video)

Constructorul din Ingolstadt a sosit la Frankfurt pentru IAA 2019 cu numeroase noutăți. Însă, evident, nu puteam trece cu vederea cele mai importante apariții: AI:Trail și RS7 Sportback.

Din ce în ce mai puțini constructori vin la marile show-uri ale lumii, astfel încât merită să mai „întârziem” un pic asupra noutăților care s-au remarcat printre noianele de absenți nemotivați. Iar Audi a avut ce expune: facelift-urile pentru A4 și Q7, noul mini-SUV A1 citycarver, excentricul Q3 Sportback, puternicul familist RS6 Avant sau cea mai nouă versiune a bolidului de Formula E, e-tron FE06.



Însă, noi am decis să remarcăm noile RS7 Sportback și AI:Trail. Evident, Audi Sport s-a impus ca prezență autoritară la IAA 2019 între sub-mărcile cu pretenții sportive dintr-un simplu motiv: anul acesta împlinește 25 de primăveri / veri de modele RS. Însă, datorită sistemelor quattro, evident că și toamnele și iernile pot fi distractive.

Mai ales cu un RS7 Sportback, care preia herghelia de ponei de sub capota mai marelui RS6 Avant. Adică are V8, twin-turbo, cu sistem mild hybrid (MHEV). Suficient pentru 600 CP și 800 Nm. Egal 0-100 km/h în 3,6 secunde și 250 km/h. Sau 280 și 305 km/h, dacă șoferul alege libertatea oferită de pachetele Dynamic / Dynamic Plus!

AI:Trail: pe coclauri, electric și autonom

Audi își bagă în aceeași oală patru concepte: Aicon, PB18, AI:ME și AI:Trail. Doar ei știu care este sosul secret, însă nouă ni se pare că doar ultimele două au elemente comune. Însă, dacă AI:ME era o viziune strict urbană, AI:Trail este cu mult mai… polivalent. Și are și de ce, doar e quattro. Și electric. Și autonom. Nu, cortul nu știe să îl facă – încă!



În rest, se descurcă în stil buggy-futurist. Și cu dimensiuni compacte: 4,15 metri lungime, 2,15 m lățime – plus o gardă la sol consistentă, de 34 de cm. Nu de alta, dar vadurile acelea de jumătate de metru nu se trec fără jante de 22 și pneuri de 33,5 inch… Apropo, are quattro complet independent, fără nici un diferențial, pentru fiecare din cele patru roți.



Soluția a fost simplă – patru motoare electrice. Și o greutate relativ ținută sub control prin utilizarea materialelor ușoare, ținând cont inclusiv de acumulatorii de mare capacitate, de 1750 kg. Puterea combinată este de 429 CP, cuplul motor ajunge la 1000 Nm, iar autonomia la 250/400/500 km, conform WLTP (off-road / teren ușor accidentat / șosea). Și să nu uităm că AI:Trail este capabil să se conducă singur – conform Level 4 SAE pe șosea și Level 3 în teren accidentat. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*