Stiri / Video

Jaguar o dă virtual cu Vision Gran Turismo (video)

Jaguar Vision Gran Turismo – credeam că un concept pentru realitatea virtuală ne ajunge pe lună… Însă știți cum sunt cei din industria auto, competitori feroce, atenți la orice schimbare de trend. Mă rog, britanicii au o mică scuză, legată de tradiții.

La Vision Gran Turismo aceste obiceiuri nu au legătură cu „five o’clock tea”, chiar dacă discutăm astăzi despre un Jaguar. Spre deosebire de Toyota E-Racer, care nu are absolut nici o acoperire, noul Jaguar Vision Gran Turismo are pedigriu din plin. Cel din spatele jocului Gran Turismo. Transformat din serie cult în unul din cele mai cunoscute nume din industrie. Și dotat, astăzi, cu o serie sancționată de însuși FIA! 



Și probabil știți că de ani buni constructorii auto se întrec în prezentarea propriilor concepte Vision GT – unele strict pentru joc. Altele ajunse pe la show-uri în metal și cauciuc. Iar altele având chiar și o influență asupra produselor de serie ale respectivului constructor. Iar totul a început în 2013, Mercedes-Benz AMG Vision GT fiind primul concept special dedicat. Pe atunci jocului Gran Turismo 6. Apoi au mai urmat încă 23 de prototipuri… Suficientă tradiție pentru oricine.

Jaguar și Vision Gran Turismo Coupé

Marca animalului perpetuum săltăreț și-a asigurat intrarea în prestigiosul „hall of fame” cu Vision Gran Turismo Coupé. Model care pare să fi pus la blender ideile de la baza modelelor clasice C și D-Type, shake-ul fiind asezonat apoi cu elemente moderne de la I-Type sau I-Pace eTrophy. Iar topping-ul este reprezentat de Playstation 4 și Gran Turismo Sport, desigur.



Ajunge în realitate virtuală din noiembrie. Cu trei motoare electrice și două locuri la bord. Și 1005 CP pentru un 0-100 km/h în mai puțin de 2 secunde. Și peste 320 km/h. Ciudățenie maximă, însă: conceptul va suna ca un bătrân racer D-Type Long Nose. Adică va împrumuta vocea din înregistrările vechi ale propulsorului de 3,8 litri, cu șase cilindri… Dubios la modul PS4! 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*