Stiri / Video

Optima de Octavia, gata de preview (video)

Kia Optima și Skoda Octavia, două modele iluminant de diferite. Însă, ambii constructori se joacă cu cart preview-urilor cu noi. Și ca să le facem un pic pe plac, am decis să aflăm toate detaliile… interesante.

Ca să fim sinceri, se impune o precizare în cazul sud-coreean. Kia a prezentat un preview destul de cuprinzător al modelului local, K5. Însă, pentru restul lumii acesta poartă mult mai interesantul nume Optima. Și, pentru a evita confuziile, vom uita complet de K5. Așadar, viitoarea generație Optima a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru debutul pe covorul roșu. Și va arăta complet diferit față de a patra generație…

Una care probabil nu a avut succesul scontat, din moment ce este înlocuită la doar patru-cinci ani de la debut. Nu contează, deoarece noua Optima arată cât de mult s-a schimbat – în bine – stilul Kia. Adevărul este că aveam indicii că se va produce o revoluție – ținând cont de noul design al surorii de la Hyundai – Sonata. Și schimbările au fost efectuate peste tot – inclusiv la interior, care adoptă un stil futurist-minimalist. Perfect… să curgă ideile, pentru că ne place ce face Kia în ultimul timp!

De la Optima, înapoi în UE la Octavia

Optima va ajunge la un moment dat în Europa, însă mult mai rapidă va fi noua Skoda Octavia. Și cehii par să se grăbească, oferind o mulțime de detalii tehnice. Și asta cu zile bune înainte de premiera programată pentru 11 noiembrie. Dar să vedem ce știe sora noului Golf 8. Să o botezăm Octavia 4 – livrată în versiuni hatch și wagon. Și din ce în ce mai mare. Modelul hatchback va crește la 4689 mm lungime (+19 mm) și cel SW va ajunge tot acolo, crescând 22 mm. Totuși, ampatamentul va fi identic cu al generației curente – 2686 mm.



Coeficientul aerodinamic a scăzut, în schimb: 0,24 / 0,26 pentru hatch/wagon. Mai vin și jante de până la 19 inch, faruri LED matrix sau sistemul de climatizare cu trei zone de pe Golf 8. La interior spațiul din spate a crescut cu 78 mm la nivelul genunchilor pasagerilor. În portbagaj, orice va încăpea în cei 600 sau 640 litri… Șoferul va avea, în schimb, un nou volan cu două spițe. Plus primul HUD de la Skoda, instrumentar de bord digital de 10 inch și sistem de infotainment cu display tot de 10 inch. Nu vor exista surprize la nivelul motorizărilor – identice cu ceea ce va oferi Golf 8. Deci, o Octavia foarte Optima… 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*