Lifestyle / Stiri

DS Automobiles, Premium în stil francez

DS Automobiles este cea mai nouă marcă premium care a pășit în România. Am fost la lansare și am rămas plăcut surprinși de ceea ce oferă constructorul francez. Iar la capitolul rafinament, chiar vin cu acel ceva specific Franței.

 

DS (pronunția ar fi DESEE – aproximativ Zeiță în limba franceză) a fost inițial un model. Unul dintre cele mai celebre modele ale constructorului francez Citroen. S-a lansat în 1955 și a spart tiparele lumii auto din acel moment. A fost o mașină proiectată de ingineri de aviație și implementată cu succes de Citroen. Mașina, chiar dacă n-ați văzut-o pe viu, ați putut-o vedea în numeroase filme precum Phantomas sau, mai recent, în Mentalistul. Dar DS nu era o mașină ca oricare alta ci una precum nu mai existase niciuna până atunci. Dintre detaliile tehnice care au surprins lumea la acel moment amintim: forma aerodinamică incredibilă, suspensia reglabilă pe înălțime, orientarea farurilor spre interiorul virajului la curbe (da, se întâmpla în 1955 nu în 2005), portiere fără rame la geamuri și multe alte delicii care făceau mașina extrem de confortabilă și de plăcută la drum. Am putut admira două exemplare superb restaurate la Garajul Francez. Pe băieții ăștia îi puteți găsi aici și vă asigur că sunt nu doar pricepuți dar și pasionați de mașinile pe care le restaurează. 

DS Revival

Pe o piață unde se cer din ce în ce mai multe dotări de confort și SUV-uri, Citroen nu prea avea ce să ofere. De câțiva ani cochetează cu ideea de a transforma DS în marcă de sine stătătoare și nu doar o gamă de lux. Acest pas l-au făcut în 2015, în Franța. Încet-încet au început să deschidă reprezentanțe DS Automobiles și în alte țări. Anul acesta a fost făcut pasul și în România. Motivele pentru care a durat mult sunt simple: piața trebuia să fie suficient de matură și, în plus, să fie îndeplinite câteva criterii cum ar fi un Show-room separat și personal specializat pentru DS. Pentru că, orice s-ar spune, DS Automobiles nu este un Citroen chiar dacă împart mai multe elemente tehnice.

DS 3 – Cross-over de oraș

La ora actuală ofertele de SUV-uri urbane (sau cross-over) este destul de vastă. Dacă ne limităm doar la ofertele premium, lista se restrânge subit la câteva modele. Iar dacă vrem și versiuni hibride sau plug-in, ne ajung degetele de la o mână. DS3 este fix pe acest segment. Amintește, estetic, de Citroen DS3. Mașina se dorește a fi un model premium destinat celor care vor o mașină cu o personalitate distinctă. Ce-i drept, ca și aspect, se remarcă ușor în peisaj. La interior am descoperit că are multe de oferit mai ales din punctul de vedere al stilului. Desigur, s-a pus accent pe materiale de foarte bună calitate pe toate zonele de contact și pe finisaje la nivel ridicat.

DS7 – Pentru manageri artiști

Ne-am obișnuit să vedem mai multe mașini premium germane decât din orice altă țară. Poate și din cauză că au patru mărci pe câtă vreme englezii au una, italienii una, japonezii una (una prezentă în România pentru că de fapt au trei) și, mai nou, și francezii au una. Desigur, mai putem să adăugăm și două mărci premium americane dar e ca și cum n-ar fi din cauza motorizărilor și gabaritelor. DS 7 este un SUV de clasă compactă cu cei 4,57 m lungime. Este disponibil atât cu motorizări diesel cât și benzină. Pentru fanii ecologiei însă este disponibilă și o versiune hibridă.
DS este adus în România de Trust Motors, aceeași companie care importă Citroen și Peugeot. Pentru mai multe detalii puteți accesa dsautomobiles.ro

Base de donnée : Astuce Productions

Picture 1 of 14

Post-production : Astuce Productions

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*