Stiri / Video

6, au sosit Corsa și Astra FL în România (video)

Șase generații au trecut peste Corsa, în timp ce Astra s-a cosmetizat cu un pic de FL pentru premiera din România. Iar prețurile sunt tentante, de la 11.304 sau 15.965 €.

Povestea de „iubire” dintre Opel și Corsa durează de nu mai puțin de 37 de ani. Timp în care au fost vândute mai mult de 13,6 milioane de exemplare. Iar constructorul german nu abandonează pionieratul – Corsa primește tehnologii de top din clasele superioare, dar și include pentru prima oară o versiune complet electrică, Corsa-e. Cât despre Astra FL, poate că schimbările vizuale sunt greu de găsit, însă cele tehnice sunt cât se poate de vizibile.



Opel Corsa și Astra FL (facelift) au fost prezentate recent, în premieră națională, în România. Corsa are tot cinci uși, o lungime de doar 4,06 metri și motorizări ultra-economice: benzină, diesel și electric. Împreună, ele dezvoltă între 75 și 130 CP. Iar gama de transmisii nu se dă în lături de la o numărătoare îndelungată. Astfel, cutia automată are nu mai puțin de 8 trepte.

Astra cu FL, Corsa cu de toate

În plus, mai regăsim și alte valori mici. Cea mai ușoară versiune de Corsa pornește de la 980 kg. Cu 108 kg mai puțin decât predecesor. Iar coeficientul aerodinamic ajunge la 0,29. Dacă vor tehnologii de top, clienții vor avea parte de o listă lungă: farurile adaptive IntelliLux LED matrix, Park Pilot, Multimedia Navi Pro cu ecran de 10 inch sau noul serviciu „Opel Connect”.



Și Astra FL se laudă cu o mulțime de cifre concrete. Spre exemplu, are emisii de Co2 mai mici cu 21% decât înainte. Și cinci din șapte motoare sub 100 g/km. Iar motoarele și transmisiile sunt de generație nouă – și sosesc cu herghelii între 105 și 145 CP. Ah, dar era să uit de cutiile de viteze: cu șase trepte manuale, CVT sau chiar nouă automate. Și dacă tot am pomenit de eficiența aerodinamicii, ei bine, Astra FL este un adevărat campion. Cu 0,26 pentru Sports Tourer – o valoare record la nivel mondial pentru caroseriile „station wagon”. Să te tot break cu Astra FL, e clar – dar nici cu hatchback-ul nu ne este rușine. Doar e lider în clasa sa. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*