Stiri

25 pentru Audi RS 5 Sportback & Coupé (video)

Audi Sport împlinește 25 de ani de modele RS. Iar tot Audi încheie anul cu încă o serie RS. Adică cu RS 5 Sportback și Coupé, în versiuni bine primenite și împrospătate. La turații înalte, desigur.

Acum 25 de ani, povestea diviziei intitulată astăzi Audi Sport începea simplu. Cu un singur model – RS2 Avant. De atunci, istoria s-a tot scris și rescris. Numai anul acesta, Audi Sport a prezentat mai multe modele decât în aproape toată activitatea sa de un sfert de secol. Astăzi, familia RS este atotcuprinzătoare – de la micile RS3 (inclusiv Sportback) la dominatorul de Nurburgring RS Q8.

Iar Audi Sport nu uită nici de modelele care au nevoie de câte un facelift, din când în când. Drept dovadă, acum pe ultima sută de metri din 2019 au prezentat RS 5 Sportback & Coupé. Cele două nu au împlinit 25 de ani, au ajuns doar la jumătatea duratei de viață a generației actuale. Și au primit o serie de modificări subtile, în stilul casei din Ingolstadt. Unele ultra-moderne, iar altele chiar un pic retro – ca doar 25 este și pentru RS 5 Sportback & Coupé.

Și peste 25, tot RS 5 Sportback & Coupé

Așadar, partea frontală a primit o grilă Singleframe și mai proeminentă. Perfect, se încadrează cu noile faruri care primesc tehnologii precum matrix LED sau laser LED. Iar vibrațiile retro sunt reprezentate de trimiterea la modelul Quattro din 1984 cu ajutorul noilor fante dintre grilă și capota motorului. În rest, mai avem praguri și un difuzor spate noi. Și multe opțiuni de jante, două noi culori – Turbo Blue sau Tango Red – precum și pachete de stil cu carbon. Tot cu carbon, adică CFRP, avem și plafonul – acum mai ușor cu 4 kg.

Modificările tehnice nu sunt la fel de interesante – pentru că nu prea există. Astfel, V6-le twin-turbo pe benzină are tot 450 CP și 600 Nm. Suficient, încă, pentru un sprint la 100 km/h în 3,9 secunde. Și o viteză maximă de 280 km/h. Nou nouț este, însă, „Anniversary package 25 years of RS”. Acesta aduce cu sine un exterior Nogaro și detalii Alcantara tot de culoare albastră. Plus elemente exterioare din aluminiu mat sau negru gloss. Și ce ne încântă este disponibilitatea. Este oferit pe noile RS 5 Sportback & Coupé. Dar și pe alte modele – TT RS Coupé, RS 4 Avant, RS 6 Avant sau RS 7 Sportback. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*